Európa városai kihívás olvasós szókereső

!

Rooxy

Elolvasandó könyvek száma7
Elkezdődött2018. december 2., 19:30
Jelentkezés vége2020. január 31., 00:00
Véget ér2020. január 31., 00:00

Sziasztok!

Egy kis európai utazgatásra invitállak bennetek kihívásomban. :)

A feladat: húsz különböző európai várost összegyűjteni, legalább öt különböző országból.
Legalább hét könyv elolvasása szükséges a teljesítéshez, azaz egy könyvből több város is jöhet, lényeg, hogy mind különböző legyen (az adott könyvben és összességében is).
A városok elég, ha csak említés szinten szerepelnek, nem kell, hogy a szereplők konkrétan ott legyenek.
Kis –és nagyvárosokat egyaránt elfogadok, de falukat vagy egyéb kisebb településeket nem.

Az olvasások a kihívás kezdetétől (decemeber 2-től) érvényesek. A teljesítéshez szükség lesz az én és a könyv linkre, legalább csillagos értékelésre, és természetesen az idézetre, amiben feltűnik az adott város. A teljesítéseket hozhatjátok polcon vagy akár hozzászólásban is.
A műfaji megkötés csak annyi, hogy maradjunk az irodalmi műveknél, regényeknél, tehát térképek, útikönyvek, tankönyvek, mesekönyvek, ismeretterjesztő könyvek nem érnek. ha bizonytalanok vagytok egy-egy könyvvel kapcsolatban, kérdezettek nyugodtan.
Terjedelmi és nyelvi megkötés nincs, de idegen nyelvű könyv esetén kérek magyar nyelvű fordítást az idézethez.
Egy mondatból maximum három várost fogadok el.
A városok csak tulajdonnévként szerepelhetnek, de toldalék lehet rajtuk.

Végezetül pedig mivel létezik néhány olyan ország és terület, amely nem tartozik egyértelműen Európához, előre tisztázni szeretném, hogy mely országok városait fogadom el:
Albánia, Andorra, Ausztria, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Írország, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Málta, Moldova, Monaco, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, San Marino, Spanyolország, Svédország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Vatikán.
A vitatott –Európához és Ázsiához egyaránt tartozó- országok közül csak Oroszországot fogadom még el, azon belül is csak azokat a városait, amik az Urál-hegység európai oldalán fekszekenek.

Ha bárkinek, bármi kérdése felmerül, kérdezzen bátran!

Jó olvasást és keresgélést! :)

13 hozzászólás