„És akkor egyszer csak megjelent egy csomó idegen lény…” kihívás olvasós

!

petamas P

Elkezdődött2017. április 24., 17:08
Jelentkezés vége2018. április 1., 23:59
Véget ér2018. április 1., 23:59

Úgy tűnik, 2017-ben nagyon egy rugóra jár a magyar science fiction szerzők agya, az Agave Könyveknél ugyanis idén három olyan regény is megjelenik, amelyikben valamilyen úton-módon megjelenik egy kupac idegen lény a Földön, akikkel együtt kell élnünk a továbbiakban:

* László Zoltán Könyvfesztiválra megjelent, Távolvíz c. regényében százmillió idegen lény jelenik meg az Atlanti-óceánban, és mind az emberiséget akarja szolgálni;

* Veres Attila Könyvhétre megjelenő, Odakint sötétebb c. regényében a ’80-as évek Magyarországán jelenik meg egy idegen faj, akiket telepeken tartunk, és számos dologra lehet őket felhasználni;

* Brandon Hackett (Markovics Botond) ősszel megjelenő, Xeno című regényében pedig egy nálunk jóval magasabb rendű faj kényszeríti az emberiséget három másik fajjal az együttélésre.

A feladat elolvasni, értékelni és összehasonlítani ezt a három regényt. Tudom, hogy egyelőre csak a Távolvíz elérhető, de így, hogy korán elindítom a kihívást, nem zárom ki azokat, akik Könyvfeszt után szinte azonnal elkezdik olvasni a regényt. :)

Részletes szabályok:
* Olvasási és értékelési linket is kérek mindhárom könyvről.
* Kérek egy karcot vagy hozzászólást, amiben összevetitek a három regényt, hogy szerintetek miben hasonlítanak egymásra, és miben különböznek.
* Újraolvasás is ér.
* Az olvasásokat csak a kihívás kezdetétől fogadom el.

Kapcsolódó alkotók: László Zoltán · Brandon Hackett · Veres Attila

71 hozzászólás