Én akkor is szeretem a sorozatokat! – 2017 kihívás olvasós

!

Rémálom P

Elkezdődött2016. december 30., 15:55
Jelentkezés vége2017. december 31., 23:59
Véget ér2018. január 31., 23:59

A már szokásos sorozatos kihívás újra indul 2017-ben is!

A LÉNYEG: 1 év alatt 20 sorozatot elkezdeni. Tehát a könyvsorozatok első részével lehet jelentkezni.

SZABÁLYOK:
– 2017. január 1-től számítanak az olvasások. (Ez legyen az olvasás kezdési dátuma!)
– Egy év áll rendelkezésre. A kihívás vége azért van januárban, hogy lehessen pótolni. :)
– Újraolvasás nem ér.
– Bármilyen nyelv lehet. De ha már olvastad egyik nyelven a könyvet, az ugyanúgy újraolvasásnak számít. A lényeg, hogy teljesen új sorozatokba kezdjünk bele.
– Olyan könyv is jöhet, amit egyszer elkezdtél, de nem olvastad végig.
– Hangoskönyv, e-könyv természetesen ér, de oldalszámnak a nyomtatott verzióét fogadom el.
– Képregények, képeskönyvek, lexikonok, szakkönyvek NEM JÖHETNEK.
– Csakis 200 oldal feletti regények játszanak. (Lehet illusztrált meseregény, mint például az Így neveld a sárkányodat, ahol több a szöveg, mint a kép.)
– Előzménynovella nem jöhet. Csakis akkor játszik a dolog, ha a 0. rész is 200 oldal feletti regény, pl. Nevada Barr Anna Pigeon sorozatánál a 0. és az 1. részt is elfogadom a kihíváshoz. (Persze, egy sorozatból csak egy könyvet fogadok el!)
– Akkor sem jöhet előzménynovella, ha egy 200 oldal feletti novelláskötet része!
– Teljesítéshez egyben kérném a 20 ÉN ÉS A KÖNYV linket, ezt lehet ám polcon/listán is vezetni és úgy „beadni.” (A megjegyzés rovatba kérem a linkeket.)
– Folyamatban lévő olvasás nem ér, ráérsz linkelni, a kihívás lejárta után is tudok zöldíteni.
– Ha nem válaszolok/zöldítek egy hétig (7 NAPIG, UGYANIS HETENTE EGYSZER ÉREK RÁ KIHÍVÁSSAL BÍBELŐDNI), nyugodtan írj PÜ-t, néha elvesznek a személyes frissek vagy túl sok melóm van és elfelejtem milyen nap van. :)
– Ha véletlen rossz kötettel kezdtél, az nem számít első résznek! De ha utána elolvasod az első részt, akkor az jöhet. Csak majd írd le nekem, hogy összekeverted a sorrendet, nem pedig újraolvasás.
– Ha elolvasod a teljes sorozatot az évben, az nem gond. :) A lényeg, hogy idén kezd el a sorozatot.
– Van néhány olyan sorozat, ahol magyarul nem adták ki az első részeket, itt természetesen a magyarul kiadott legelső rész számít, ha magyarul olvasod – nem feltétlen kiadásilag, hanem ami a legkorábban van a sorozatiság szerint.
– A nem számozott sorozatoknál az első kiadott kötet ér.
– Olyan könyvek, amiket jó sok évvel később teljesen más író folytatott, nem számítanak sorozatnak. Erre pár klasszikusnál adódott példa.
– Az omnibuszok, azaz összefoglaló kiadások nem jöhetnek, ha úgy van számozva goodreadsen vagy molyon: Erre a legjobb példa Lakatos Levente: A tiltás gyönyöre, amivel a legtöbb probléma volt. Mivel a Szigor sorozat 1-4. részének jelölik, ezért az első rész itt csak 40 oldal. A külföldön elterjedt e-serialok/e-sorozatok, amikor fejezetenként adják ki a könyvet, akkor jöhetnek, ha kiadták őket egy regényként is és később lesz folytatásuk, például: Kelley Armstrong: City of the Lost

(Ha eszembe jut még valami, bővítem.)
(Kitüntetés kép lesz majd. "Hamarosan.")

AJÁNLÓ POLC: http://moly.hu/polcok/sorozatok-elso-reszei – innen lehet mazsolázni, amit olvastatok, amit terveztek olvasni, minden jöhet, ami ELSŐ RÉSZ. Nem kötelező rá pakolgatni.

136 hozzászólás