Banned Books Week kihívás könnyű

!

Rémálom

Elkezdődött2011. szeptember 29., 01:00
Jelentkezési idő2016. december 31., 23:59
Véget ér2016. december 31., 23:59

A Banned Books Week idén szeptember 24-étől október elsejéig tart. A lényeg ilyenkor, hogy küzdenek azért, hogy bármit lehessen olvasni. Sok (főleg amerikai, bár nem csak ők) szülő, iskola tiltakozik az ifjúsági regények tartalma ellen, de akár a klasszikusokat is ki akarják tiltani az iskolákból. Általában a szexuális tartalom, a durva nyelvezet, vagy a szerintük túl sok erőszak miatt.

A Banned Books Week alkalmával el szokás olvasni egy-egy betiltott, problémás könyvet. A molyon is olvassunk ilyeneket! A kihívás még meghatározatlan ideig él, nem csak egy hétig. Bizonyítsuk be, hogy ezekkel a könyvekkel semmi gond nincs.

A KÖNYV FÜLNÉL SEGÍTSÉGÜL CSATOLGATTAM KÖNYVEKET. MIVEL LIMITÁLT A HELY, EZÉRT NEM MINDEN SOROZATNÁL TETTEM ODA MINDEN KÖNYVET, NO MEG A TÖBB SZÁZAS LISTÁBÓL NEM MINDENT RAKTAM FEL, CSAK VÁLOGATTAM!

AKI NEM SZERETI A KLASSZIKUSOKAT: Nem kell félni, már 3 darab Gossip Girl könyv olvasásával is lehet jelentkezni. :D Vagy Alkonyat. Vagy Éhezők Viadala.

TUDNIVALÓK:
– A teljesítéshez minimum 3 könyvet kell elolvasni.
– Újraolvasás ér.
– Csak 2011. szeptember 29-e után befejezett olvasás ér.
– Ide lehet pakolni könyveket: http://moly.hu/polcok/banned-books-week-kihivas-polc
– Értékelést nem kérek, csak olvasási linkeket.
– Ha nincs csatolt könyvek között, vagy a listán a könyv, akkor egy linket kérek, hogy hol tiltották be. Nem elég annyi indok, hogy erotikus a könyv, valahol biztos nem szeretik!
– Ha nem válaszolok/zöldítek egy hétig, nyugodtan írj PÜ-t, néha elvesznek a személyes frissek. (Viszont 1-2 nap türelmi időt azért kérek.)

Listák:
1990–1999: http://www.ala.org/ala/issuesadvocacy/banned/frequently…
2000–2009: http://www.ala.org/ala/issuesadvocacy/banned/frequently…
2001–2013 top 10: http://www.ala.org/bbooks/frequentlychallengedbooks/top10

Klasszikusok:
http://www.ala.org/ala/issuesadvocacy/banned/frequently…

1329 hozzászólás