Zónás karcok

Babramorgó P>!
Molyolók saját írásai

Változatok az erőszakra 4.

apa ne csukd be az ablakot
apa ne húzd el a függönyt
apa ne zárd be az ajtót
apa ne
ne
ne

1 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Jellegzetes épület, helyszín a könyvben

"Messziről jönnek ide emberek, hogy megcsodálják ezt a természetet, és a látványt gyönyörűnek, fantasztikusnak, amazingnek találják. Egy focipálya méretű fedélzeten állnak, és miközben hatalmas dízelmotorok ontják a kipufogógázt, ők mutogatnak, a tiszta, kék vizet nézik, a méregzöld hegyoldalakat, amelyekre szikár házak kapaszkodnak fel mindenütt, ahol negyvenöt foknál kevésbé lejt a terep, és több mint ezer méterrel fölöttük magasodnak a hegyek, a föld letépett, éles szélei, az ég felé törnek, azzal a fehérséggel megszórva, amiért a turisták úgy rajonganak, wow, it's snow ami télen-nyáron ott ül az északi lejtőkön.
Ám a Két Nővért nem látják a turisták, sem Sonstebo havasi legelőit, már réges-régen eltűntek, és a Breio folyót sem látják, az tűnt el legelőször, jóval az óceánjárók érkezése előtt, jóval azelőtt, hogy megjelentek az amerikaiak és a japánok a telefonjaikkal és a hosszúobjektíves fényképezőgépeikkel."

Kapcsolódó könyvek: Maja Lunde: Kékség

Maja Lunde: Kékség
Annie04>!
Molyblogolók

Sziasztok!
Ezúttal nem könyvértékeléssel jelentkezem, hanem egy múlt homályába veszett rovatomat poroltam le, úgyhogy most következzék egy kis Zeneajánló. :)

Olyan kedvenceim elzongorázott változatát szeretném nektek megmutatni, mint például A szürke ötven árnyalata Crazy in Love-ja, vagy Billie Eilish Lovely-ja is.

Bővebben: https://anniemindenesblogja.blogspot.com/2020/09/zeneaj…

Rin_chan>!
Levelezőtárs kerestetik!

Sziasztok.
Bele is csapnék a lecsóba. Gyerekes vagyok, szóval lesz olyan, hogy ŐRÜLT dolgokat csinálok (ha levelezünk lehet, h préselt levelet küldök neked vagy cukorkát). LUSTA vagyok, de valamikor HIPERAKTÍV. Ismertető jegyem az, hogy majdnem minden évben végigszenvedem a Decathlon TÚRÁT vagy más teljesítmény túrát. Szeretem a NÖVÉNYeket és ÁLLATokat, ha úgy tartja kedvem akkor HORGOLOK, viszont ha rámjön az 5 perc akkor kötök. Szeretem még az AZIMÉKET, SÜTNI, OLVASNI. FÉLŐS vagyok ugyanakkor tudok sokat BESZÉLNI. Már egy ideje szemezgetek a Garden witch és egyéb dolgokkal VALAMÍÉRT SZERETEM A HALLOWEENI TÉMÁT nekem Okt.1 től Decemberig 31.-ig tél és ünnep van. Szeretem a rusztikus és természetes stílust ugyan úgy mint a bohót (eklektikus vagyok(?)) Nem szeretem az alkoholt, cigit, titni partykat valamint a veszekedést. Nemrég kezdtem barátkozni a curly girl method-dal. Bocsi, ha nem tudtok követni az én agyam mások számára olyan, mintha ugrálna össze- vissza, de nekem általába logikus vagy egymáshoz kötöttek a váltások. Ha írnál nekem itt is kezdhetjük, majd később e-mailen netán mail-lel.

Hirdetés
Szonja_Seres>!
Írjunk naplót kihívás!

2020.09.24. Csütörtök #24

spoiler

Reggel kissé nehézkesen keltem, de csak beértem 7:57-re.

Volt töri, olasz, kémia-ahol értettem az anyagot, magyar, infó, ének, rajz. Az egész nap csak úgy elsuhant. Semmi érdekes nem történt.

Suli után mentem klarinétra. Elkezdtük a New York New York-ot gyakorolni a kamarával. De sajnos csak hárman voltunk, legfiatalabb kamaratársunk lebetegedett.
Kamara után volt különórám is. Az jól sikerült, végre megint elégedett vagyok magammal! Az utánam lévő kissrác szaxit vett elő, és eszembe jutott Tatám, aki minden évben legalább háromszor kérdezi meg, miért nem váltok át arra off. Úgyhogy megérdeklődtem tanáromnál, lehetséges volna-e, ha így döntenék jövőre. Az egyetlen akadálya, hogy nem biztos, hogy lesz a zeneiskolának hangszere.
Miközben húgommal battyogtunk haza, felhívtam Tatámat, hogy elújságoljam neki. Nagyon örült neki, és egyből el is kezdte mondani, hogy majd vesz nekem egy szaxit. Próbáltam mondani neki, hogy ne merészelje, mert teljesen felesleges volna, elég ha talál egy kölcsönt.

Itthon már csak tanultam valamicskét, meg filmet néztem.

https://www.youtube.com/watch…

Pistacchio >!
Aktuális olvasmányok

Elég nehéz téma, de nagyon szépen megfogalmazva.

Kapcsolódó könyvek: Paolo Giordano: Ezüst és fekete

Paolo Giordano: Ezüst és fekete
lilyD>!
Aktuális olvasmányok

„Nem érthetjük meg az életet, amíg a halált meg nem értjük – mondta Marina.”
Szerintem ez nem így van, hisz előbb élünk, és valamikor szembesününk a halállal – családtag, ismerős halálával – de azelőtt oly' sokat éltünk már, mennyi mindent tapasztaltunk! Az élet az első, időben és élményanyagban is… Hát nem?!
Ti mit gondoltok? :)

Kapcsolódó könyvek: Carlos Ruiz Zafón: Marina

Carlos Ruiz Zafón: Marina
Pálca P>!
Fotós molyok

Akkor ott…
(átszitáltál alázó kéjes közönyödön, én pedig szerelmes tésztává dagadtam tested nyomásában, szemet sem nyitottam rá, mi is vagy)