Zóna nélküli karcok

>!
Új_Könyvek U

https://ujkonyvek.hu/Michael-Robotham.Fulladas--9789634523819

Az áldozat
A tizenöt éves Jodie Sheehan gyönyörű, kedves és tehetséges műkorcsolyázó. A környék lakóit megrázza, amikor egy elhagyatott gyalogút mellett megtalálják a holttestét. A rendőrségen óriási a nyomás, egyhamar elő is állítják a feltételezett elkövetőt. Valami azonban nem stimmel a férfi vallomásával…
A nyomozó
Cyrus Haven igazságügyi pszichológust kérik fel szakértőként az ügyben. Ahogy sorra felkeresi az áldozat hozzátartozóit és ismerőseit, egyre világosabb lesz számára, hogy Jodie nem az a lány volt, akinek ismerték.
Az igazlátó
Ahogy Evie Cormac sem. A rejtélyes múltú lány egy szigorúan zárt nevelőintézetben várja, hogy a bíróság elismerje a nagykorúságát, és végre önálló életet kezdhessen. Különleges képessége van ahhoz, hogy megállapítsa, hazudnak-e az emberek. Ez az adottsága Cyrus segítségére lehet a nyomozásban. Miközben leleplezi mások titkait, a saját inkognitóját a végsőkig védelmezi.

>!
Partvonal_Kiadó KU

Szerettem Pablót, gyűlöltem Escobart – Egy gengszter és egy díva elképesztő szerelmi története :) Ki olvasta már?

Kapcsolódó könyvek: Virginia Vallejo: Szerettem Pablót, gyűlöltem Escobart

Virginia Vallejo: Szerettem Pablót, gyűlöltem Escobart

Kapcsolódó alkotók: Virginia Vallejo

>!
Athenaeum_Kiadó KU

„Számtalan példáját látjuk annak, amikor egy sikerkönyvet filmre visznek, de ennek ellenkezőjét, egy sikeres film regényesítése már felvet némi kérdőjelet. Szerencsére a dél-koreai zombi-blockbuster a Vonat Puszánba irodalmi változata olvasmányként is olyan, mint a film: vérgőzös, adrenalinnal teli horror, amit oldalról-oldalra fal az ember.”

https://www.filmtekercs.hu/papirfeny/vonat-puszanba-kon…

Kapcsolódó könyvek: Park Dzsó-Szuk – Jon Szang-Ho: Vonat Puszánba

Park Dzsó-Szuk – Jon Szang-Ho: Vonat Puszánba
>!
Fairymysz 

Egész délelőtt ezen gondolkodtam, de választ nem találtam rá. Hátha majd ti.
Miért jó egyeseknek, ha rosszindulatúak, bosszúállóak vagy simán csak szemetek?

Történet: XY feltett egy könyvet eladásra. Én pedig úgy megörültem neki, hogy rögtön le is csaptam rá. Még inkább örültem, amikor láttam, hogy a tulajdonosa 5*-ra jelölte az adott példányt és még postával is viszonylag jó áron volt.
Lezajlott a megbeszélés, az átutalás, a postázás. Megérkezett a könyv.
Izgatottan bontottam a csomagot, majd az örömöm semmivé lett. Ugyanis az 5*-os könyv gerince be volt szakítva, celluxszal összeragasztva.
Írtam is az illetőnek, hogy nem szégyelli magát, amiért így becsapott mást? Még csak válaszra sem méltatott.
Mivel sok mindent nem tehettem, de azt se akartam, hogy netán más is így járjon, visszajelzést küldtem az oldalon, hogy bizony problémás Molyocska.
Ezzel részemről le is volt tudva a dolog.
Eltelt sok idő (nem egészen 2 év), mikor is kíváncsiságból ma ránéztem a Visszajelzéseimre, mert épp érdeklődtem egy könyv után és nem akartam gondot. És mit látok? A könyv tulaja bejelölt problémásnak.

Miért? Mármint értem, hogy valószínűleg ez egy bosszú volt, amiért én merészeltem ilyet tenni. De akkor sem értem, hogy miután ő volt az, aki átvert, aki egy olyan állapotú könyvet adott el nekem, amilyet nem vennék meg, akkor még ő van megsértődve?
Még én érezzem magam problémás molynak, mert szóvá mertem tenni, hogy átvert?
Rosszindulattal lehet élni, de érdemes?

11 hozzászólás
>!
Simiréka I

Ha nem tudnád,
figyelj,
elmesélem neked is:
a türelem a türelemfán terem.
Ott,
ahol a nyugalomfa áll,
rajta a nyugalommal.
Szomszédok.
Néha átugranak egymáshoz egy csésze teára,
olvasgatnak a fák ágain lógva,
és tejszínhabos pudingot kanalaznak,
ha kifogytak az olvasnivalóból.
Amikor együtt múlatják az időt,
felettébb elfoglaltak,
nincs idejük óvodásokkal cimborálni.
https://gyerekkonyvolelo.wordpress.com/2020/02/20/simon…

>!
Mariann_ P

Elolvastam 10 könyvet és kigyűjtöttem belőlük 10 idézetet egy TEAKERESŐ kihíváshoz, de jelentkezni elfelejtettem.
Valaki esetleg nem tudna küldeni nekem egy linket ???
Köszönöm !!

2 hozzászólás
Hirdetés
>!
gabokiado KU

Március végén folytatódik Frank Herbert legendás sci-fi sorozata, a Dűne. A második kötet, A Dűne messiása továbbviszi Paul Muad-Dib történetét, és új utakat nyit meg ebben a lehengerlő és kegyetlen univerzumban.
A borító (ahogy minden Dűne kötetünknél) Molnár Márk munkája, a szöveg pedig Gáspár András fordításának újraszerkesztett változata.

Fülszöveg:
Az emberi bolygókat egyesítő Impériumban Paul Muad-Dib, a jövőbe látó messiás uralkodik. Hithű harcosai, a vad fremenek szent dzsihádjukban feldúlták az univerzumot, és mindenhová elvitték a Mahdi szavait. Ám a háború és a vallási fanatizmus ádáz ellenségeket szült, akik mindenüket feláldoznák Muad-Dib bukásáért. Az Impérium régi hatalmai összefognak, hogy egy bonyolult összeesküvéssel törjenek az új Császár életére, aki maga sincs meggyőződve róla, hogy valóban egy jobb világot teremtett az emberiség számára.

A Dűne messiásában Frank Herbert továbbviszi a magával ragadó Dűne történetét. Tizenkét évvel az első regény eseményei után a régi és az új világrend csap össze, a középpontban pedig olyan emberek állnak, akiknek minden erejükre szükségük van, hogy megbirkózzanak a rájuk váró sorssal. Herbert lenyűgöző gondolatisága és mély emberismerete emlékezetes karaktereken keresztül mutatja be, hogy sokszor a megváltó maga is lehet áldozat.

Előrendelés hamarosan.

Kapcsolódó könyvek: Frank Herbert: A Dűne messiása

Frank Herbert: A Dűne messiása
1 hozzászólás
>!
Andro

Sajnos képet nem tudok betenni, de Marissa Meyer: Heartless – Szívtelen című regényét olvasom nagy élvezettel. :)

Kapcsolódó könyvek: Marissa Meyer: Heartless – Szívtelen

Marissa Meyer: Heartless – Szívtelen

Kapcsolódó alkotók: Marissa Meyer