Zóna nélküli karcok

>!
Sabinomi

„Luca napi” jövendölés :)

Na ki lesz a férjem?
Grayson (Silber)
Jamie (Outlander)
Ryshand (ACOTAR)
Rowan (Üvegtrón)
Dorian (Üvegtrón)
Nagy Márk (Bexi)
Noah (Mara Dyer)
Kile (Párválasztó)
Julian (Gonosz fortélyok)
Barrons (Tündérkrónikák)
Dimitri (Vámpírakadémia)
Adrian (Vámpírakadémia)
Percy Jackson

Sajnos, csak 13 „cetli” van, így páran lemaradtak. De azért szeretném megemlíteni őket is :
Gansie (Hollófiúk), Dhiren (Tigris), Jem (Angyal), Sam (Látók), August (Egy kegyetlen dal), Garrett (Off-campus), Rafi (Angelfall), Riden (Kalózkirály) :(

>!
Laura_Bakos

Egyszerűen csak arról van szó, hogy mindig mindenben meg kell találnod a különlegességet.

Róbert Katalin: Szelídíts meg!

>!
Doria09

Harryx Adventi Kalendárium – 12. nap – „Luca jóslás”

13 könyves pasi / férjjelölt :D
nem biztos, hogy mindenki passzol hozzám korban, de hát az legyen a legnagyobb baj :D

1. Fakó (Razorland trilógia)
2. Folt (Csitt, csitt sorozat)
3. Göthe Salmander (Legendás állatok…)
4. Trent (Tíz apró lélegzet)
5. Henry Harper (Silber trilógia)
6. Maxon herceg (Párválasztó)
7. Oliver (Arrow)
8. Nick Stokes (CSI)
9. Obi-van (SW)
10. Luke Skywalker (SW)
11. Han Solo (SW)
12. Peeta Mellark (Éhezők viadala)
13. Gale Hawthorne (Éhezők viadala)

Húha, de nehéz volt kiválasztani őket xD

>!
Bernadett_Kovács_9

Sziasztok! Alexandra Bracken Sötét elmék könyvét keresem. Ez a legelső a sorozatból.
Köszönöm

>!
Viv P

Előbb nagy felháborodásomban, aminek alapja, hogy mindent én oldok meg, előadtam ezt anyának:

Valamelyik nap már komolyan azon gondolkoztam, hogy nő létemre különb férfi vagyok, mint egy két „férfi.” Lehet, hogy dróttal fogattam össze a tűzhelyet, de nem ereszt! A fiókot is megcsináltam, hogy ki lehessen húzni, lehet hogy csúnya b@#!&meg, de ki lehet húzni, vagy nem lehet kihúzni?

Erre öcsémtől megkaptam, hogy én nőnek se vagyok, jó mert állandóan hisztizek. Mondtam neki a nőnek az a dolga nem? :D spoiler

Hirdetés
>!
Tessa_Linyssim P

Harryx Advent – „Luca jóslás”

Leírunk papírra 13 nevet, aki esetleg férjjelölt (tudtommal, csak lányok csinálták, de nem vagyok néprajz szakértő) lehet. Luca napjától (dec. 13) kezdve minden nap egy-egy cetlit tűzbe dobunk. Karácsony napjára egy cetli marad, és a cetlin lévő ember lesz a férje a húzónak :)

Mai feladatotok a 13 cetli elkészítése, vagyis hozzatok 13 könyves pasi/csaj nevet! Szerintem aranyos lenne ezt végig húzgálni (és nagyon érdekel, hogy ki is lesz a férjem :P ), ezért remélem, ti is hozzám hasonlóan, napi szinten kihúztok egy nevet.

Akik nem szeretnének napi szinten húzogatni, kommentben várom a 13 nevet, és 50 korona lesz a jutalmuk. Akik velem együtt húzgálni fogjátok, megkérnélek titeket, hogy hozzatok létre egy karcot, és azt linkeljétek. Holnaptól (dec. 13) pedig kezdhetjük is a húzogatást :) A saját karcotokhoz hozzászólásban pedig írjátok a kiesők nevét.

Az én neveim:

1. Tamlin (ACOTAR)
2. Finn (Incarceron)
3. Jared (Balszerencsés tündérmese)
4. Emery (A papírmágus)
5. Jake (Hamupipőke, menj a búsba!)
6. Eric (Borbíró Borbála)
7. Fred (Harry Potter)
8. George (Harry Potter) spoiler
9. Galen (Éjféli bál)
10. Matt (Szeretni bolondulásig)
11. Puck (Vastündérek)
12. Jest (Szívtelen) spoiler
13. Kósza (Apa, randizhatok egy lovaggal?)

>!
Nuwiel SP

@Vladi múltkor azt javasolta, építsek polcot a könyvekből, ha több helyre van szükségem. Jelentem, a mai szállítmány kibontása után megtettem az első lépéseket.

>!
White13 P

Máramarosi Lili, Szabó Tibor Benjámin (szerk.)
Az Athenaeum nagy képes kalendáriuma a 2019-es évre

Az Athenaeum vállalatcsoport alapítója, a könyvesboltosból lett nyomdász és könyvkiadó 1859-ben Emich Gusztáv Nagy Képes Naptára címmel életre hívott egy olyan kalendáriumot, amely, azon túl, hogy tényleges határidőnaplóként is használható volt, a kor írástudói számára legfontosabb információkat gyűjtötte össze. Például benne volt a teljes tiszti kar névvel-címmel, minden közhivatal elérhetősége, meg sok olyan dolog, amit ma már nem is értünk. Később ez az évkönyv Az Athenaeum Nagy Képes Naptára címet kapta, és az olvasó polgárság egyik leggyakrabban használt kiadványává vált évtizedekre. Hamisítatlan XIX. századi koncepcióról van szó, ez a kalendárium-forma egy lassabb, élhetőbb, emberibb világ tárgyi bizonyítéka.
Mi pedig, az Athenaeumnál úgy döntöttünk, hogy 2019-re felélesztjük a magyar írott kultúra legnagyobb hagyományú kalendárium-termékét. Ez a kiadványsorozat 160. évfolyama, egy különleges anyagokból készült, egészen egyedi nyomdatechnológiai eljárásokkal létrehozott „vadonatúj régiség”.

A színes nyomású kiadvány steampunk arculatát Földi Andi tervezte, az olvasnivalókat olyan kiválóságok jegyzik, mint Bíró Szabolcs, Matthew Daintrey-Hall, Gerlóczy Márton, Görög Ibolya, Háy János, Horváth Gergely, Jászberényi Sándor, Kalapos Éva Veronika, Karafiáth Orsolya, Lakatos Levente, Nyáry Krisztián és Szurovecz Kitti. Az bevezető olvasmányt Vámos Miklós írta.

Ajánlás: Az megvan, hogy a tárgyalásokon milyen jó kapaszkodni valamibe (mármint, konkrétan fogni – mert jólesik, megnyugtat)? És az, hogy mennyivel kellemesebb manuálisan jegyzetelni a megbeszéléseken a legfontosabb mondatokat, mint gépbe pötyögtetni? És az, hogy biztonságérzetet ad az üzleti helyzetekben, ha minőségi, szép eszközöket használunk? Persze, nem múlik ezen semmi, nem ezen múlik – valami hatása mégis van. Nem a másikra, hanem ránk.

Kapcsolódó könyvek: Szabó Tibor Benjámin – Máramarosi Lili (szerk.): Az Athenaeum nagy képes kalendáriuma a 2019-es évre

Szabó Tibor Benjámin – Máramarosi Lili (szerk.): Az Athenaeum nagy képes kalendáriuma a 2019-es évre