Összes karc

>!
csgabi MP
Az érzés, amikor…

…olyan szép az idő, hogy hazafelé átsétálsz a kertvároson.

>!
Médea
Minden, ami OLASZ

Sziasztok!

Volt valaki mostanában Rómában? Valóban nem vihetek be a Colosseumba hátizsákot? Nekem egy teljesen normál méretű, 8 éves Easpak hátizsákom van. Kisebb tatyókba nem fér bele innivaló, oldaltáskát meg nem vinnék, mert nem praktikus egy egész napos gyalogláshoz. Női táska szintén nem jó. :/

https://taskamix.cdn.shoprenter.hu/custom/taskamix/imag…

>!
Ruby
Könyvet vennék

Sziasztok!
Isamu Saito és Tadahiko Nagao Kokology című könyvét keresem. Nem találtam így első nekifutásra sajnos megvásárolható példányt sehol.
Az egyik kollégám szokott ebből felolvasni, és nagyon érdekes gyakorlatok/helyzetek vannak benne.

Kapcsolódó könyvek: Isamu Saito – Tadahiko Nagao: Kokology

Isamu Saito – Tadahiko Nagao: Kokology
>!
Idiocry
Vigyétek, ingyen van

Sziasztok!

Az alábbi linken elérhető az ingyen elvihető könyvek polcom, vigyétek bátran csak annyi a kikötés, hogy személyesen kizárólag a Bikás park közelében szeretném átadni a könyveket, a csomagküldés meg ha valakinek megéri akkor Foxpost megoldható.

https://moly.hu/polcok/ingyen-elviheto-konyvek-9

>!
B_Scandiacus
Mit olvassak?

Sziasztok!

Olyan könyvet keresek, melynek témája a szerelem, mely idővel átalakul szeretetté, vagy valami mássá, és hogy ezt egy pár hogyan éli meg, esetleg tudják is hogy ez az átalakulás bekövetkezik és hogyan élik meg mindezt.

Köszönöm!

1 hozzászólás
Hirdetés
>!
Holdranéző
Mennyei Manna, avagy mi kerül egy molyoló tányérjára?

Fotóm sajnos nincs, mert eléggé mosogatóvíz állagú ma a kinti fény (esik az eső, meg minden); de olyan ebédet rittyentettem ma, hogy csak na.

Az elmúlt pár hónapban megpróbáltam jobban odafigyelni az étkezésemre, úgyhogy próbálok több friss zöldséget és sovány húst enni, meg új ételeket kipróbálni. Nem mindig sül el jól a kísérletezés, de ma például igen, így született az édes csilis-gyömbéres csirke humuszos tavaszi tekercsekkel.

Hozzávalók a csirkéhez: friss csirkemell, édes csiliszósz, gyömbérpor, só, bors, pirospaprika – ezeket jól összekeverjük, aztán grillsütőn megsütjük. (Csak nem árt néha megállni és letisztítani a sütőt, mert az égett csiliszósz… nem kellemes. Bár a húsról le lehet szedni.)

A tavaszi tekercsekhez: rizspapír, reszelt répa, reszelt vagy felaprított lilakáposzta, salátalevél, uborka, egy-két kiskanálnyi humusz. És kábé ennyi – a rizspapír használatát elég könnyű megtalálni a neten. Bár az én tekercselési technikámból inkább születnek tavaszi táskák, mint tekercsek (lehet, jobb is, hogy nem hoztam képet), de az ízek szerintem nagyon összeillenek.

Nem vagyok az a fogyókúrás típus, de ilyenkor nagyon nem bánom, hogy átálltam az egészséges étkezésre. :)

>!
Bazil P
Itt jártam

Egy négynapos kiránduláson vagyunk túl, feltöltekezve a finom hegyi levegővel, a csönddel, nyugalommal, és sok-sok élménnyel és kalanddal.
Bükkszentkereszt volt a bázisunk, a szálláson cserépkályhával, annak minden előnyével és hátrányával. Hangulatosnak persze hangulatos, de a füstszag beeszi magát mindenhová, és időnként a tűzre is kell rakni.
A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi gyógyteáit a kályha előtt kortyolgatva persze egyből szebb (és egészségesebb) lesz az élet, főleg ha felkeressük a falu határában lévő Boldogasszony kövét, ahol csodás energiák mozognak a kőben, fűben-fában. Ha igaz persze, de ez hit kérdése, de a hely nagyon szép, békés, csöndes, és tényleg, mintha valami lenne ott a levegőben. Szmog és benzingőz azonban biztos nincs, mert ott csodás módon elmúltak az allergiás tüneteink, de itthon – nem csodás módon, újra előjöttek.
Ebbe a pár napba belefért Lillafüred, a vízesés, egy kis buszozás visszafelé a parkolóig, aztán az utazás egyik csúcspontja a Vendéglő a Pisztrángoshoz étterem felkeresése. A mennyei falatok után Miskolcon kapóra jött a Kocsonyafesztivál, bár enni már nem tudtunk, csak nézelődni, és szörnyülködni az árak láttán. Aztán gyorsan hazafelé vettük az irányt, mert nem szerettünk volna összekeveredni a magyar politikával, ugyanis a közelben éppen egy tüntetés is zajlott, de erről ennyi is elég.
Aztán volt még egy kellemes fürdőzés Egerszalókon, egy finom pizzázás Egerben a Dobó téren, kényelmes kanyargás oda-vissza az Egert Miskolccal összekötő úton, az ország egyik legszebb útvonalán, este pedig feltöltődés-regenerálódás a csodaköveken.
Utolsó napra maradt az irodalmi túra, a Lillafüredi Pisztrángtelep, Fekete István kacsolódással (https://moly.hu/karcok/1399370) majd utána Tardona, és Jókai. (https://moly.hu/karcok/1399270)
Bár a tél miatt indultunk útnak, és havat, (jó sok havat és még mindig havat) szerettünk volna látni, érezni és szagolni, de tavasz lett belőle.
Sebaj, így is szép volt.

>!
robinson P
Molyblogolók

Nekem ez egy jól megírt, összetett, fontos kérdésekkel foglalkozó mai magyar regény. Számomra Krusovszky regénye az elmúlt 10 év legjobbjai közt van.
https://gaboolvas.blogspot.com/2020/02/akik-mar-nem-les…

Kapcsolódó könyvek: Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem

Krusovszky Dénes: Akik már nem leszünk sosem
>!
EditVagyok P
Imádom a könyveket

Ti hogy készültök a Könyvfesztiválra?
Már csak 9 hét!!!
Elkezdtétek már az agyalást, tervezést?
Szerintem nem lehet elég korán kezdeni!
Vendégcikkem a készülődés és várakozás nehézségeiről megjelent az Imádom a könyveket blogján, az 1000konyv.blog.hu – n. ✍️

Link: https://1000konyv.blog.hu/2020/02/20/konyvfesztivalra-k…

1 hozzászólás