calamum karca


calamum>!
Dühöngő

Bár mindez pénteken történt, azóta sem hagy nyugodni…

Korán reggel, sietve az első órámra egy első ajtós helyi járattal kívántam megtenni a hátralévő távot az egyetemig. Szépen komótosan mindenki elővette a bérletét, mert tudvalevő, hogy a buszsofőr annak hiányában nem engedhet(ne) fel. Egy idősebb hölgy (nem vagyok jó a korok meghatározásában első pillantásra, de egy igényes 60-asnak tippelem), nem törődvén ezzel felszállt. Természetesen a sofőr rászólt, hogy legalább egy igazolványt legyen kedves felmutatni (hozzáteszem, hogy a sofőr mindezt normális hangnemben tette). A hölgy pedig magából kikelve a szatyrainak számával takarózott, majd miután mindneki felszállt, ő akkor mutatta fel igazolványát. Kommentárral kísérte végig, melyben nem éppen ódákat zengett.

Két megállót jött (egyébként ahol felszálltunk, onnan az összes busz, aminek ott van megállója, elmegy addig), végig pampogott (egyszer még az is megjegyzésre került, hogy „Senkit nem zavar, hogy egyre kevesebb a magyar ebben az országban?” – ez számomra abszolút wtf) és a végén úgy távozott, hogy nemes egyszerűséggel odavetette a sofőrnek, hogy „Kabbe!”
Értem én, hogy péntek van, reggel is, a helyi közlekedés sem a legtökéletesebb, de miért kell ilyen stílusban levezetni a dühünket másokon, amikor nyilvánvaló, hogy nem az a személy váltotta ki?!

10 hozzászólás
Hirdetés