dontpanic P karca


>!
dontpanic P
Kávéház – beszélgessünk!

Biblioterápia a büntetésvégrehajtásban?

"Csáth Gézára és Szász Jánosra ítélte az Encsi Járásbíróság az állatkínzó Istvánt és Patrikot

A 17 éves István és a 20 éves Patrik még 2015-ben indult biciklivel Beretről Detkre, amikor az árokban találtak egy mozgásképtelen kiskutyát. Nosza, elhatározták, hogy jól megkínozzák: István egy közelben talált szerszámnyéllel ütötte az állat fejét, Patrik pedig telefonjával felvette a kínzást, és a videó a netre is felkerült.
Az Encsi Járásbíróság ma tárgyalta a két fiatal ügyét, és megállapította: a kiskutya különös szenvedés következtében veszítette életét, úgyhogy öt és hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Istvánt és Patrikot, illetve arra, hogy el kell olvasniuk Csáth Géza Anyagyilkosság című novelláját, illetve meg kell nézniük Szász János Witman fiúk című, szintén Csáth Géza alapján készült filmjét, majd az élményeikről olvasónapló formájában kell beszámolniuk.
Az ítélet jogerős."

https://444.hu/2017/06/19/csath-gezara-es-szasz-janosra…

Ti mit gondoltok erről? Szerintem nagyon jó irány, a büntetés alapú ítéletvégrehajtás szerintem a jövőbeli megelőzés tekintetében egyáltalán nem hatékony, de az ilyesfajta érzékenyítés (más módszerekkel is ötvözve akár, pl. társadalmi munka egy állatmenhelyben) az lehet. Abban nem vagyok biztos, hogy ebben az esetben Csáth Géza megfelelő választás, de példaértékűnek tartom az ítéletet.

18 hozzászólás
Hirdetés