krisztina0419 karca


krisztina0419>!

Bridgerton sorozat elemzés.
Hónapok óta vártam az alkotásra és tegnap este neki is ugrottam, egészen hajnal négyig, amig mind a nyolc részt le nem daráltam. Nos. Pro és kontra érzések, vélemények születettek meg bennem.
Az elején szinte nem is láttam a fortyogásomtól, hogy hogyan lehet a 19. század eleji Angliában és a felső 10.000 nagy része fekete bőrű? És Simonból hogyan is lett néger,mikor az apja elvileg 9. herceg volt? Nem vagyok rasszista, de nekem a történelmi hitelesség fontos momentum, ha már számos változatatás lett eszközölve a történetben. Bosszankodásomból kissé lefaragtak a készítők,mikor odalöktek egy zavaros magyarázatot a királyné származása és általa adott lehetőségekről.És sajnos csalódás volt, hogy így Lady D. is az lett.
Eloiset és Penelopé párosát nagyon megszerettem.A két lányt olyan csodálatosan sikerült eltalálniuk! Viszont nem értem,miért kellett már az első részben lerántani azt a leplet, amiről a nyájas olvasó , csak a negyedik részben szerez tudomást?
Azt is nagyon megtetszett a filmben, hogy míg a könyv egy Bridgerton gyermekre fókuszál, itt szépen apránként a következő 3 testvér életútját a háttérben elkezdik felvázolni.
Ami sajnos számomra csalódás volt még, az a magyar szinkron. Imádom a hazai szinkront, de ezek az utcáról berángatott ismeretelen hangok nagyon sokat rontottak az élményen.
Bevallom a könyv pontos eseményeire nem emlékeztem, így sokszor hatalmas kérdőjelek látszódhattak a fejem fölött, hogy ez ki? Ez volt a könyvben? Akadt olyan is hogy egy jelenetet megállítottam és próbáltam kikeresni a könyvben. De ahogy pörögtek az események, elfelejtettem a színeket, a könyvet és megszerettem Simont ,és a történetet.Elengedtem a görcsös ragaszkodásomat, hogy én Daphnét karakánabb nőnek, Vioelet egy forgószélnek képzeltem el. Elengedtem és milyen jól tettem! Magával sodort a film lendülete az azzal kapcsolatam ki, hogy ez igen! Hiszen mi is örülhetünk végre- a műfaj szerelmesei-, hogy igen nem csak aTrónok harcát vagy Vajákot viszik vászonra,hanem egy igazi csajos könyvet! (Nem a szürke és társait), hanem egy hamisítalan történelmi romantikus könyvet.És csak imádkozni tudok, hogy legyen sikere a szériának, hiszen a Netflix hajlamos szó nélkül elkaszálni a sorozatait, én pedig hoppon maradva nem láthatom Penelopé és Colint románcát, Benedict kutatását, Elosie küzdelmét az ikrekkel, Francesca szívszorító vívódását. Szóval csak reménykedni tudok, hogy minden Bridgerton rajongó elnézi a készítők hibáit a változtatások miatt, és el tudja engedni a görcsös ragaszkodást a saját fantáziájához képest (hiszen még a hajunk szála sem egyforma, nem a képzeletünk) és élvezni és szeretni tudja, hogy a többi Bridgerton törnétet is láthassuk megelevenedi a képernyőn!

Kapcsolódó könyvek: Julia Quinn: A herceg és én

Julia Quinn: A herceg és én
9 hozzászólás