Agave_Könyvek KU karca


>!
Agave_Könyvek KU
Megjelenésre várva

Cory Doctorow: Radikálisok
megjelenés: március 3.

Márciusban érkezik az idei második novelláskötetünk, és ennek keretében debütál nálunk Cory Doctorow, aki az elmúlt húsz évben a science fiction színtér egyik meghatározó alakjává vált. A művei mellett kiemelkedő az aktivistaként végzett munkája, és a technológia világában is elismertnek számít. Doctorow mindmáig az egyetlen, aki az Astounding-díjat (korábban John W. Campbell-díj) legjobb új íróként és a Campbell-díjat legjobb regényért is megkapta. Az írás mellett különböző non-profit szervezeteknek dolgozik és több egyetemen is tanít vendégprofesszorként. Folyamatosan publikál tudományos és SFF témákban, állandó rovata van a Locus magazinnál, társalapítója a Boing Boing portálnak és népszerű blogot vezet saját oldalán, a craphound.comon.

Mindenkinek ajánljuk a munkásságát, aki szeret a mindennapjainkban megjelenő sci-firől olvasni. Doctorow történetei olykor olyanok, mintha a Black Mirror világa találkozna Ted Chiang optimizmusával.

A legújabb, 2019 tavaszán megjelent, Radikálisok című kötetében négy kisregényt olvashatunk tőle, melyekben mesterien játszik a sci-fi eszköztárával, és tűéles képet fest napjaink Amerikájáról. Az Engedélyezetlen kenyér a bevándorlásról és a mérgező társadalmi-gazdasági rétegződésről szól, valamint egy fiatal nő veszélyesen törvényellenes elhatározásáról, hogy megjavítsa az elromlott kenyérpirítóját. A Mintaszerű kisebbségben egy szuperhős a saját súlycsoportján túl találja magát, amikor szembenéz a rendőrséget és az igazságszolgáltatást behálózó korrupcióval. A kötet címadó története egy elkeseredett férj, egy darknetfórum és az USA egészségügyi rendszere ellen való erőszakos felkelés krónikája. S végül, A Vörös Halál Álarcában egy milliárdos túlélő és a követői megpróbálnak elrejtőzni a világ elől, miközben a társadalmi rend mindenhol összeomlik.

A kötet még a hónapban előrendelhetővé válik. Amennyiben kedvező fogadtatásra talál, örömmel rámegyünk jobban is Doctorow életművére, ugyanis több kiváló novelláskötete és regénye van, melyeket szívesen kiadnánk.

Kapcsolódó könyvek: Cory Doctorow: Radikálisok

Cory Doctorow: Radikálisok
15 hozzászólás
Hirdetés