dianna76 P karca


>!
dianna76 P

MEGEMLÉKEZÉS @Hintafa-ról
ÉS EMLÉKOLVASÁSRA INVITÁLÁS

Nemrég egy kedves, és emberileg értékes molytársunk, gyermek-és ifjúsági irodalmi zsűri tag, többek közt könyveket, társasjátékokat ajánló blogger, @Hintafa váratlanul távozni kényszerült a földi létből. Engem sokként ért 28-án ennek a szívet fájdító ténynek a híre. Nehezen tértem magamhoz. Máris hiányzik, érzem az űrt, amit maga után hagyott. Azóta nem telt el nap, hogy ne látogassak el a profiljára. Mióta itt regisztrált, kölcsönös figyeltjei voltunk egymásnak. Sajnos a személyes találkozóra már nem sikerült sort keríteni… Szerettem olvasni a bejegyzéseit, sok volt a közös pontunk, s Ő volt az egyik olyan molytag, aki a legtöbbször reagált az én tevékenységeimre.
Hintafa egy karcomra – melyben egyszerre több mécses meggyújtásával emlékeztem azon elhunyt gyermekek sokaságára, akiket ismertem, ápoltam – e szavakkal reagált: „Ó jaj. Ez nagyon szívbemarkoló! Sok erőt továbbra is és kevés olyan esetet, amikor mécsest kell gyújtani.
Sose gondoltam volna, hogy valaha Érte fogok – immár a napokban másodszor – mécsest gyújtani. Egy mécsest abban az angyalkás tartóban, melyben csak emlékezés gyanánt szokott itthon felgyúlni a láng… Ibolyát mai napon végső nyughelyére helyezték. Nyugodjék békében!
Ezúton szeretnék elnézést kérni azoktól, akikben ennek a karcnak az olvasásakor tudatosul, hogy Hintafa nincs többé. S kérek mindenkit, hogy mellőzzék itt a részvétes és Mi történt? hozzászólásokat! Köszönöm!

Már napokkal ezelőtt elhatároztam, hogy rendhagyó emlékolvasást tartok a tiszteletére. Aztán felmerült bennem, hogy meginvitálom rá azon molytársakat is, akik ismerték őt – akár személyesen Ibolyaként, akár csak Hintafaként közösségi oldalakon – , szerették személyét, szívesen olvasták írásait. Kiírhattam volna egy kihívást is, de méltatlannak tartom, hogy egy kitüntetés megszerzéséért (jutalomért) olvassunk. Azt szeretném, ha az olvasás ténylegesen, és csakis az emlékezésről szólna. Ne legyenek követelmények, határidők, jutalmazás! Aki velem tartana, az válasszon egy könyvet Hintafa kedvencei közül, vagy a várólistájáról, kívánságlistájáról, s ennek elolvasását szentelje az Ő emlékének. Hozzászólásban megoszthatjátok mit választottatok, s az olvasásnál, esetleg szöveges értékelésnél jelezhetnétek pl., hogy @Hintafa emlékére olvastam. Jómagam több könyvet is tervezek elolvasni. Egyet a kedvencnek jelöltjei közül: a fotón látható Anna Gavalda regényt; egy mesét a várólistájáról (mert nagyon szerette őket): Sün Peti és barátai; egyet a kívánságlistájáról: Gesztenye a honalapító; egyet pedig azon könyvek közül, amiket nem tudott már a molyon befejezettnek jelölni (bár nyilván egyiket-másikat kiolvasta): Örökölt sors. Odafigyeltem, hogy minden választott könyv olyan legyen, amit eddig nem terveztem elolvasni, azaz nem szerepelt a várólistámon. Így még inkább az Ő emlékének szentelhetem az olvasásokat.

Aki gondolja, tartson velem, s így (is) emlékezzünk!

53 hozzászólás
Hirdetés