barathkatalin I karca


>!
barathkatalin I
Sci-fi

"Hiába szerelték le, katonareflexei nem múltak el egyik napról a másikra. Eszébe se jutott a csarnok közepén végigtrappolni, hanem az oldalfalhoz lapult, és hangtalanul, de pillanatok alatt az oltár lépcsőjéhez sietett. Itt újra szétnézett, és miután megbizonyosodott róla, hogy még mindig nem látja senki, letérdelt a lépcsőre, az oltár elé.
A térdelés olyan testtartásnak bizonyult, ami végre érzéseket váltott ki belőle, és ennek csöndben örvendezett. Szolgálata alatt csak egyszer került olyan helyzetbe, hogy térdelnie kellett, ez jutott most eszébe. Gramárja vezetésével megcsáklyáztak és kiürítettek egy birodalmi teherhajót, ami utánpótlást szállított a ganümédészi csapatoknak. Már nem emlékezett, miként követhették el azt a hibát, hogy nem vettek észre egy demokrata cirkálót, egy cirkálót!, ami a közelben ólálkodott, és ugyanazt az ellenséges teherhajót nézte ki magának. A demokrata ágyútöltelékek ötvenszeres létszámfölényben voltak.
A testvériséget elfogták. Miután eredménytelenül kínozták őket (otthonuk atmoszférájának lekapcsoló kódja iránt érdeklődtek – mintha ez a kód valaha is több lett volna, mint a moyer hírszerzés által kitalált és hatékonyan terjesztett mese), a cirkáló hídjára vitték a testvériséget. Fegyverrel és ütlegekkel kényszerítették őket térdre. Már a Csendesítő Éneket mormolták – magukat még meg nem adva a nanokirinek –, amikor egy fuzosugaras beöntéssel hírt adott magáról a Gandhi, a Háló Birodalom parancsnoki rombolója. Kihasználták a zűrzavart, és két fülkedrónba préselődve még azelőtt sikerült katapultálniuk, mielőtt a demokrata cirkáló atomjaira hullott volna a Jupiter és a Mars pályája közötti űrben.
Az efféle tapasztalatok miatt óvakodott a cinizmustól, és erősödött meg Igébe vetett hitében.
No meg hat társa miatt, akik egészen addig megvédték őt mindentől, míg őket már nem menthette meg senki, semmitől.
Addig akart térdepelni az oltár előtt, míg a térdkalácsa bele nem törik."

519723 leütésnél fejeztem be a kézirat első változatát. Kis szöszölések után jövőre meg is jelenik tán.
Kép: https://www.pinterest.com/pin/365143482268941385/

Kapcsolódó alkotók: Baráth Katalin

4 hozzászólás
Hirdetés