onsai IP karca


>!
onsai IP
On Sai

Ma megjelent az Artúr :)
Nagyon-nagyon szeretem írni ezt a sorozatot, ahol egy űrháború nem a katonai vonalról szól, hanem a mögötte húzódó kérdésekről, az emberi döntésekről, és a lopva beszivárgó entitásokról, amit Istennek és a Gonosznak hívtak valaha, de a sztoriban már inkább sehogy nem nevezik, sokan nem is ismerik… :)
Az első kötet, a Scar 2004-ben lett kész, majd még kétszer alapjaiban átírtam, a novellistaként szerezett tudást beépítettem, így helyszínek kerültek ki, szereplők változtak. 2008-ban érte el a végső formáját, és 2013-ban jelent meg.
Nagyon nehéz útja volt a kiadásig, és éveken át hallgattam más íróktól, meg sok-sok ismerőstől, hogy adjam fel, de hittem benne valami mély ösztönösséggel. Lesznek emberek, akik szeretik majd, lesznek éjszakák, amikor sírnak, nevetnek fölötte, vagy csak bámulnak a semmibe és gondolkoznak.
Ez a történet egyszerűen csak szerette volna, ha elmesélem. Én pedig mesélem. A látszólag könnyed szavak, könnyeden kezelt dramaturgia mögött szívós munka áll, ezerszer éreztem, hogy fel kell nőnöm ahhoz, amit épp meg akarok írni. Volt, hogy egy jelenettel elakadtam, és az kellett, hogy megírjak más zsánerben egy teljes regényt, és csak utána jöttem rá, mi a gondom itt. És micsoda öröm volt, amikor rájöttem :)
Nagyon hálás vagyok mindazon olvasóknak, akik követik ezt a furcsa mesélést, ahol gyakran mást tesznek a szereplők és a sztori máshová csavarodik, mint amire számítanak.
A mostani kötet kicsit krimisebb lett – igazából idén minden írásom krimibe hajlik, novellák is, kicsit a vp-s regényem is, annyira kihatott ez a sztori :) Az Artúrban a szereplők megpróbálják kideríteni, mi a kulcs, miért történtek világmértékű változások…
Mától a könyvesboltokban :)

Kapcsolódó könyvek: On Sai: Scar · On Sai: Lucy · On Sai: Szürke szobák · On Sai: Miogin bázis · On Sai: Artúr

On Sai: Scar
On Sai: Lucy
On Sai: Szürke szobák
On Sai: Miogin bázis
On Sai: Artúr
20 hozzászólás
Hirdetés