Oriente P karca


>!
Oriente P
Budapesti Molyklub

Augusztusi molyklub – technikai megbeszélés összefoglalója

Az augusztusi molyklubon (https://moly.hu/esemenyek/budapesti-molyklub-augusztus-gasztroregenyek), előre tervezetten, tartottunk egy megbeszélést néhány, a közelmúltban felmerült vagy régóta fennálló technikai kérdésben. Azok kedvéért, akik nem voltak jelen, összefoglalom, mire jutottunk.

HELYSZÍN: Év végéig maradunk a Borkollégium mellett, fenntartva az új helyszínek kipróbálásának lehetőségét, illetve újra elővesszük a témát (pl. a Nyitott műhely lehetőségét) néhány hónap elteltével, hátha valamilyen irányban eldőlni látszik majd a patthelyzet.

IDŐZAVAROK: A lehetséges, bármely résztvevő kárára fellépő időtúllépés elkerülése érdekében egyelőre a legszolidabb megoldást választottuk: félidőben felmérjük hogy állunk, és ha rosszul, megpróbálunk együtt odafigyelni, hogy minden beszámolóra kellő figyelem jusson (@dontpanic ötlete nyomán). Remélhetőleg ennél drasztikusabb moderálásra nem lesz szükség – a mai alkalom is azt mutatta, hogy a probléma tematizálása olykor a probléma megszűnését is jelentheti.

JEGYZŐKÖNYVEZÉS: Bevezetjük a havi molyklub-polcot: erre minden alkalom alatt/után felpakoljuk a könyveket, amikről szó volt. Ha valaki jelentkezik jegyzőkönyvvezetésre, akkor lesz mesélős jegyzőkönyvünk, ha éppen senki nem vállalja, akkor sincs semmi baj, az adott polcot fogjuk közösen megtölteni tartalommal (könyv + értékelés linkelése, megjegyzések a tételekhez, egyéni ízlés és vérmérséklet alapján). Ha az adott havi alappolc nem készül el a jegyzőkönyv mellett, akkor @Kovaxka vállalta, hogy erre odafigyel, és elkészíti nekünk.
Figyelem: A könyveket magunknak kell felpakolni, hogy szerkeszteni is tudjuk a megjegyzésmezőt. Esetleg a végén a polc létrehozója kiegészítheti a sort a hiányzó tételekkel, hogy teljes legyen a könyvek regisztrációja.

TÉMAVÁLASZTÁS: Egyelőre marad a témaválasztás megszokott menete. A változtatás lehetősége nyitva áll, ha van olyan molyklub-tag, aki hosszútávon szívesen vállalja a témaválasztás koordinálását, mindig körülbelül két hónapra előre készülve.

Októberi témánk:
Rémtörténetek, avagy félelem az irodalomban

Személyes széljegyzet:
– Elnézést kérek a szavazás kissé ügyetlen levezetéséért, nem gondoltam végig kellő alapossággal a válaszokból levezethető következtetéseket. Annyi azért átjött szerintem, hogy továbbra is megoszlik a vélemény a helyszínnel kapcsolatban, de ettől függetlenül mindannyian rugalmasak vagyunk.
– Csak összeszedtem és rendszereztem a felmerült problémákat, illetve moderáltam a mai beszélgetést, remélem a fentiek híven tükrözik a többségi véleményt. Jelezzétek ha nem így van! Továbbá bárki kezdeményezzen hasonlót, ha szükségét érzi. Szerintem összességében hasznos volt a vita – bele kell hogy férjen az időnkbe, hogy meghallgassuk egymást.

13 hozzászólás
Hirdetés