Roboraptor U karca


Roboraptor U>!
Young Adult

"Szerencsére a könyv nem az első rész sémáját követi, inkább kifordítja azt: ezúttal az olvasó tisztában van azzal, amit a szereplők még nem tudnak, vagyis most nem maga a rejtély érdekes, hanem az, hogyan oldják meg azt hőseink.

Az ilyen esetekben – amikor az olvasó olyan információ birtokában van, amit a karakterek nem tudnak – különösen nehéz úgy megírni a történetet, hogy ne érződjön időnként úgy, hogy az adott helyzetben a szerelők is rájöhettek volna a megoldásra. Plumnak azonban ez tökéletesen sikerült: annyi a zavaró és elbizonytalanító tényező, hogy teljesen érthető, miért nem találják ki nagyon sokáig hőseink, melyikük az a pszichopata, akire figyelmeztették őket. Amellett, hogy nem csak egy fiú gyanús a többieknek, maga a személyiségzavaros fiú is elég okos ahhoz, hogy elérje, a társai idővel azt is megkérdőjelezzék, hogy valóban van köztük egy veszélyes személy.

Az álmok világában játszódó cselekményszál tehát nagyon jól kidolgozott, a valóságban kibontakozó eseménysor felépítésének ellenben vannak gyengeségei."

– írja Benedek Amy Plum YA sorozatának legújabb kötetéről, az Álomfogóról. Szerzőnk szerint ebben a kötetben az írónő kihozott az alapötletéből mindent, amit még lehetett, és nagyon jól ráérzett arra, hogy ebben a sztoriban nem maradt már annyi, hogy trilógiává lehessen bővíteni a sorozatot.

https://roboraptor.24.hu/2019/08/07/amy-plum-alomfogo-k…

Kapcsolódó könyvek: Amy Plum: Álomfogó

Amy Plum: Álomfogó

Kapcsolódó alkotók: Amy Plum

Hirdetés