SFF_Vektor U karca


SFF_Vektor U>!
Fantasy

Zsánerolvasóknak ajánljuk.
|fantasylista

Ahogy az elmúlt években, úgy most is fontosnak tartjuk, hogy a tavalyi legjobb sci-fi és fantasy regények és kisprózák mellett a zsánerolvasó közönség figyelmét felhívjuk olyan könyvekre is, amik a jelöltlistán lévő címeken túl még érdekesek lehetnek a számukra. Ezek lehetnek határterületen mozgó regények, de ugyanígy osztott világ kiadványok, újrakiadások vagy ifjúsági művek, amelyek ugyan kimaradnak az ajánlólistánk alapját képező gyűjtésből, ennek ellenére nagyon szerettük őket, és másoknak is szívesen ajánlanánk ezeket.

A @Fumax az évet egy igen egyedi kisregénnyel kezdte: Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit című young adult művét olvasva igen különös világba nyerhettek betekintést az érdeklődők. @Gaura_Ágnes szerint „így kell felnövéstörténet-fantasyt írni anélkül, hogy elcsépelt elemekből építkeznénk” spoiler, míg @wzsuzsanna nagyon szerette „azt a borús, sötét, mégis gyönyörű atmoszférát, amit teremtett, ami egyszerre készteti az embert emlékezésre és önreflexióra.” spoiler.
Szintén az ifjúsági vonalat erősíti Christelle Dabos A tükörjáró sorozatának második kötete, a Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban. „Olyan különleges érzékkel adagolja az írónő a kalandot és az izgalmat, némi csipetnyi romantikával fűszerezve, hogy csak ámulok és bámulok” – írja @tinuviel89 spoiler a @Kolibri_Kiadó kiadványáról.

Ugyan a MAGUS-regényeket, miután osztott világba tartozó művekről van szó, nem vesszük fel a jelöltlistára, de 2018-ban több érdekes, ebbe a sorozatba tartozó könyv is napvilágot látott a @DeltaVision kiadónál.
Malcolm J. Huntnak a Szörnyek családja már a harmadik regénye, ezúttal @Noro szerint „jól vegyíti az intrikus és a kalandozós, a sötéten cinikus és az (anti)hősies magus-regények jellemzőit” spoiler. Fontos, ahogy @Marcus fogalmaz, hogy „kezdők és ynevológusok is megtalálják a könyvben a számításukat” spoiler, vagyis minden fantasy-rajongónak érdemes egy pillantást vetni erre a kötetre.
A tavalyi könyvfesztivál izgalmas híre volt, hogy Raoul Renier két évtized után folytatta a klasszikus elbeszélését: ebből lett a Krán című kötet. @vicomte szerint a két kisregény „tele van olyan elborult ötletekkel, amiért nagyra kell értékelni az elmét, amelyből ezek kiszabadultak, és a magam részéről élveztem az író furcsa, kifacsart humorérzékét is” spoiler.

A tavalyi évből még több kiadványt ajánlunk zsánerolvasóknak a gyűjtőpolcunkon:
https://moly.hu/polcok/zsanerolvasoknak-ajanljuk-2018

Kapcsolódó könyvek: Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit · Raoul Renier: Krán · Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban · Malcolm J. Hunt: Szörnyek családja

Seanan McGuire: Minden szív kaput nyit
Raoul Renier: Krán
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Malcolm J. Hunt: Szörnyek családja
Hirdetés