Agave_Könyvek KU karca


>!
Agave_Könyvek KU
Megjelenésre várva

Nnedi Okorafor: A halálmegvető
megjelenés: június 11. (Könyvhét)

Ezt a modern klasszikust sokan várják tőlünk, mert már lelepleztük egy ideje – jelentjük, hogy végre finisbe értünk! A halálmegvető nagyívű történet egy lány harcossá válásáról, és biztosan az évtized legfontosabb SFF könyvei közt van, ezért megadjuk a módját a kiadásnak: keménytáblás-védőborítós megjelenés lesz, szalagkönyvjelzővel ellátva.

Okorafor munkásságát van, aki Octavia E. Butleréhez hasonlítja, Patrick Rothfuss pedig azt mondta róla, hogy „a könyvei frissek, eredetiek és okosak, sokkal több hozzá hasonló szerzőre lenne szükség.” A halálmegvetőről John Green úgy nyilatkozott, hogy „teljesen kifacsarta a szívemet”, Peter S. Beagle-nek pedig hosszú idő után az első regény volt, ami nagy hatást gyakorolt rá.

Okorafor 2010-ben megjelent és azóta korszakos jelentőségűvé vált könyve helyezte fel az afrikai tematikájú műveket az SFF műfajának térképére. A halálmegvető 2011-ben megkapta a rangos World Fantasy-díjat, de jelölték a Nebulára és Locusra is, az HBO pedig már dolgozik a televíziós sorozaton, aminek George R. R. Martin a vezető producere.

Előrendelés várhatóan a jövő héten.

Kapcsolódó könyvek: Nnedi Okorafor: A halálmegvető

Nnedi Okorafor: A halálmegvető
30 hozzászólás
Hirdetés