Dubovszki_Martin P karca


>!
Dubovszki_Martin P
Sci-fi

Szóval a héten szabadságot terveztem magamnak, de lebetegedtem. Valahogy felfedeztem, hogy van a Netflixnek 30 napos próbaverziója, ingyen. Azóta a The Good Place-t teljesen, a Black Mirrort pedig majdnem teljesen ledaráltam, de találtam egy kuriózumot: Love, Deaths & Robots.
Eddig csak egy részt néztem belőle, azt pedig azért mert a Sonnie's Edge címet viseli. Ami azonos Peter F. Hamilton egyik novellájának a címével, nem véletlenül. A The Second Chance at Eden novelláskötetben található ez a kis történet, ami az affinty bond sötét oldalát mutatja be, még mielőtt betiltásra került a Földön. Egy megszokott hamiltoni csavarral. Sajnos magáról a Konföderáció előtti Földről nem tudunk meg sokat, ahogy az affinity technológiáról sem, a fókusz a tiltott affinity-bonded viadalokon és az erőszakon van.
Ez az első alkalom spoiler, hogy Hamilton SF munkássága adaptációt kap. Persze a Sonnie's Edge nem is a legerősebb novellája… De talán egyszer egy olyan nagyszabású űropera ciklus is kaphat majd saját sorozatot, mint a Nemzetközösség saga, vagy a Night's Dawn trilógia.

Kapcsolódó könyvek: Peter F. Hamilton: A Second Chance at Eden

Peter F. Hamilton: A Second Chance at Eden
19 hozzászólás
Hirdetés