Arte_Tenebrarum_Könyvkiadó KU karca


>!
Arte_Tenebrarum_Könyvkiadó KU
Megjelenésre várva

HAMAROSAN! (Várható megjelenés: 2019. július 7.)

Gabriel Wolf & Marosi Katalin – Bipolar (végletek között) verseskötet

Fülszöveg:
Ebben a verseskötetben ötvenhét téma található. A szerzők mindegyiket saját stílusukban dolgozzák fel, öntik rímekbe szedett szavakba: így született meg ötvenhét cím (összesen száztizennégy vers) erősen eltérő, végletes nézőpontokból.
Marosi Katalin regényeiben és verseiben egyaránt gyakran előfordulnak a romantikus, érzelmes és szerelmes motívumok. Gabriel Wolf műveiben pedig a sötétség, az őrület és a horror.
A szerzők egyfajta művészeti kihívásként úgy döntöttek, alkotói stílusukat szembeállítják egymással.
Egy példa a kötet koncepciójára:
"Túlvilág” című költeményében Marosi Katalin a mennyországról ír, Gabriel Wolf azonos című versében pedig a pokolról.
A kiadvány címét, azaz a "Bipolar”-t az ihlette, hogy a szerzőkben femerült, mennyire másképp lehet szemlélni pontosan ugyanazt a dolgot, hiszen minden csak hozzáállás kérdése. A bipoláris depressziónak is ez a lényege: Az abban szenvedő beteg hajlamos a dolgokat egyszer túlzottan pozitívan, reményt keltően szemlélni (túl sokat vár az adott eseménytől, aztán emiatt túl nagyot is kell csalódnia), másszor pedig ugyanazt túl sötéten, reményvesztetten és letargikusan látja (ami által képtelen a valódi boldogságra).
Ez a kötet a végletes gondolkodásról szól. Arról, hogy néha milyen könnyű egyik végletből a másikba esni. Továbbá arról, hogy a szépségben is rejlik szomorúság és melankólia, de a sötétségben is megcsillanhat olyan, ami szép és magasztos.

A GooglePlay-en már előrendelhető:
https://play.google.com/store/books/details/Gabriel_Wol…

Kapcsolódó alkotók: Marosi Katalin · Gabriel Wolf

Hirdetés