rhysciar P karca


>!
rhysciar P
E-reader

No, egy hete használom az e-olvasómat (Jake lett a neve, mert túl sok Brooklyn Nine-Nine-ot néztem, csak annak vége lett, és túl nagy az űr utána), és gondoltam megosztom a tapasztalataimat.

Szóval ő itt egy Alcor Myth Led-es verzió, és egyébként imádom, a szívem csücske lett alig 1 hét leforgása alatt, mert az összes buszsofőrrel kicsesz. Értsd: hiába kapcsolja le nekem menet közben a világítást a buszon, ez a drága lélek megoldja a gondot a háttérvilágítással.
Ez volt a fő oka annak, hogy ezt választottam, kellett nekem egy háttérvilágítós e-olvasó, mert az nem állapot, hogy reggel és este is aludjak a buszon. (Plusz végre nem kell az 5 kilós fantasy könyveimet cipelnem, ez sem elhanyagolható tényező!) 1 hét alatt érzem, hogy ugrásszerűen nőtt az olvasási mennyiségem épp emiatt (bár mondjuk amúgy is egy marha jó könyvet olvastam), ami már egy ok, hogy megérte.

A háttérvilágítása egyébként szuper, a legalacsonyabb fokozaton használom, reggel 6:30-kor olvasok a vaksötét buszban fél órát, meg délután 5-től ugyanennyit, és 1. nem bántja a szememet, 2. nem vakulok meg tőle, ha felpillantok belőle, látok továbbra is, 3. lókakit nem fogyasztja az aksit. Teljesen ki vagyok akadva (pozitív értelemben), hogy 1 hét leforgása alatt (minden nap használtam kb. 1 órát) szinte egyetlen miniszkülnyi szál csúszott le az aksit jelző ikonból. Meghalok, hogy ilyen szuper! :D

Először reflexből a képernyőt akartam nyomogatni, de hamar beleszoktam, hogy a telómmal ellentétben ez nyomógombos. Nem is baj, mert legalább egyszerűbb leporolni a kijelzőt, ha valami szösz van rajta, viszont az biztos, hogy elszoktam a gomboktól, vagy ez középkategóriás minőség. Mondjuk nem zavar nagyon, de sokszor járok úgy, hogy hiába nyomom be a háttérvilágítást, az csak 3. alkalomra akarja azt (vagy a menüben még nem lehet bekapcsolni, nem tudom), vagy ha lapozni akarok, azt nem regisztrálja az első nyomásra. Lehet csak én nyomom lazán a gombot, nem tudom, de igazából nem nagyon zavar.

A menüje könnyen kezelhető, mondjuk el kellett olvasnom a használati útmutatót, mert a tartalomjegyzék előhívására nem jöttem volna rá. (Az túl egyszerűnek tűnt, hogy simán megnyomom a középső gombot, na!) Nagyítást nem használtam rá, nekem tökéletes a betűméret, a képernyőt se forgattam el, mert szimplán nem hiszek a fekvő tájolásban, mást meg nem nagyon lehet vele csinálni. (Jó, hazudtam, a Sokoban játék nosztalgiafaktorától majdnem szörnyethaltam, hirtelen megint kb. 6 éves lettem :D)

Szóval 1 hét után én ezt a márkát csak ajánlani tudom. Epub-ot olvasok rajta kizárólag, nekem ez vált be már korábban is (amikor még a telefonnal nyomtam ki a szememet), azt hiszem, talán 1 vagy 2 mobi fájlom van, de azokhoz meg még nem értem el. A 8 giga tárhellyel gőzöm nincs, mi a fenét kezdjek, mert röhejesen abszurd a nagysága, de nem baj, aranyosak, hogy azt hiszik, ezt ki tudja használni bárki is. Úgyhogy én csak ajánlani tudom, nekem ez első e-olvasónak kifejezetten beválni látszik, és elmondhatatlanul örülök, hogy végül annyi év után rászántam magam, és megvettem. Árban sem túl drága, 27 körül vettem, simán megérte az árát.

Bocsánat, hogy hosszú lére eresztettem, csak nagyon le akartam írni a tapasztalataimat, és hátha tudok vele segíteni másoknak is itt karácsony előtt. :)

10 hozzászólás
Hirdetés