Agave_Könyvek KU karca


>!
Agave_Könyvek KU

Sokan érdeklődtetek az elmúlt napokban, hogy miért nem mi adjuk ki Dan Simmons Summer of Night című könyvét.

Nagyon prózai az ok.

Egy kiadó – ellentétesen a könyvszakmában létező íratlan szabályokkal – egy olyan szerző könyvének kiadási jogaira tett ajánlatot, amely szerző egy másik kiadó gondozásában van már közel tíz éve, esetünkben a miénkben. Ráadásul olyan ajánlatot tettek, ami mögött semmilyen észszerű üzleti magatartást nem érzékeltünk. Teljesen irreális árat kellett volna fizetnünk azért, hogy a jogok végül mégis hozzánk kerüljenek, ezt pedig nem tudtuk bevállalni.

Rendkívül aggasztónak találjuk, hogy egy olyan cég miatt vagyunk kénytelenek felhagyni Dan Simmons könyveinek kiadásával, ami korábban abba a cégcsoportba tartozott, ami ellen jelenleg eljárás folyik és aminek több tízmilliós behajthatatlan tartozása van felénk, a könyvpiac többi szereplőjéről nem beszélve.

Dan Simmonst hosszú évek munkájával és rengeteg befektetett energiával sikerült felépítenünk Magyarországon. Borzasztóan fáj a szívünk, hogy egy ilyen szépen és sikeresen felépített életmű kiadását be kell fejeznünk. Dan Simmons általunk eddig kiadott regényeit továbbra is megvásárolhatjátok a könyvesboltokban vagy közvetlenül tőlünk, de a jelenlegi állás szerint a többi könyvét nem mi fogjuk gondozni.

68 hozzászólás
Hirdetés