Onkie P karca


>!
Onkie P
Book Tag minden mennyiségben

Boldog könyvfüggő vallomásai spoiler Book Tag

Köszi a kihívást, @RVivi! Már jó régen töltöttem ki book taget. :D (Annál is inkább, mert a legutóbbit addig halogattam, míg ciki lett volna kitölteni…)

1. Miért szeretsz új könyveket venni?
Van egy enyhe birtoklási mániám. :) Szeretem, hogy vannak, és egy könyvespolc a szoba ékének sem utolsó.

2. Milyen gyakran vásárolsz új könyveket?
Ad hoc. Volt már könyvmentes hónapom, meg olyan is, amikor 10 kötettel állítottam haza. Vagy a futár.

3. Hol szeretsz jobban vásárolni – könyvesboltokban vagy webshopokban?
Webshop. Általában a kiadótól. Így olcsóbb, közvetlenebbül támogatom a kiadót és nem utolsósorban csökkenthetem a szükségesnél több emberi kontaktust, ami begubózott introvertáltként igenis fontos szempont. :D

4. Van kedvenc könyvesboltod?
Nemigen, mivel ugye neten rendelek. Mondjuk szeretem a plázákban a többemeletes Libriket, olyan jól el lehet veszni bennük.

5. Szoktál előrendelni?
Igen.

6. Van havi limited?
Nincs. Mivel ad hoc, impulzusszerűen rendelek, nincs értelme ilyet felállítani. Érzésre. Volt már olyan, hogy egy nagyobb rendelést inkább szétoszlattam 2 hónapra, hogy ne egyszerre legyen nagyon sok, mert már kezdtem soknak érezni. :D

7. Hogy állsz a könyvvásárlási tilalommal – szoktál élni vele?
Még sosem próbáltam az elvonót.

8. Milyen hosszú a kívánságlistád?
Nincs ilyenem. Molyon nem vezetem, fejben van 1-2 dolog, de ha valamit nagyon szeretnék, akkor vagy egyből megveszem (ld. impulzus), vagy kihozom könyvtárból vagy egyéb forrást alkalmazok, pl. kölcsönkérés. (Ha pedig nagyon tetszik, olvasás után megpróbálom beszerezni.)

9. Melyik az a három könyv (a kívánságlistádról vagy az előrendeltek közül), amiket most azonnal a magadénak akarsz tudni?
Amikor kaptam a taget, volt ilyen, azt hiszem: N. K. Jemisin: A megkövült égbolt, viszont azóta megérkezett és el is olvastam. :) Más előrendelésem nincs, a kívánságlista állapotát pedig kifejtettem.

Kihívottaim:
@WildWorld
@homre
@chesslady
@Adhézió
@Viriii
@Sorriso_

1 hozzászólás
Hirdetés