meseanyu MP karca


>!
meseanyu MP
Irodalmi díjak

Idén már második alkalommal zsűriztük az ifjúsági irodalom köteteit is, és kiválasztottuk azt a tízet, amelyek szerintünk a legjobbak voltak a 2017-es évben.

Íme a lista:

https://moly.hu/listak/merites-dij-2018-ifjusagi-irodalom-top10

Berg Judit – Kertész Erzsi: A négy madár titka

@CsakSimánDorka: „Érdekes volt a rejtély, a gyerekek élvezték nagyon (…). A nyelvezete is gyerekbarát, könnyed és érthető. A könyv felépítése pedig tökéletes, még egy olyan fiatal számára is, aki nemrég tanult meg olvasni, mert rövidek a fejezetek. Gyerekként imádtam volna, mert egy különleges titok részese lehettem volna, ezért csak ajánlani tudom/tudjuk.”

Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok

@Gelso: „Ez egy nagyon kedves, izgalmas, kalandos, szerethető könyv – szerethető szereplőkkel és történettel. Rejtélyekkel teli történettel, kalandokkal, izgalmakkal tűzdelt nyári szünettel – egy valós helyszínen.Nagy előnye ez a könyvnek, magával ragadja az embert, ha a valós, mindennapjaink részét képező tárgyak, emlékművek, épületek, szobrok stb. új szerepben lépnek elénk: valamennyi egy lépcsőfok, egy állomás egy titkos feladvány megfejtéséhez vezethet.”

Deme László: Orsi és a tankok

@AniTiger: „Értékes olvasmány, ráadásul nagyon szimpatikus és szerethető Orsi is, akit körülvesz, de nem zabál fel a forradalom. Egy gyermek szemszögén keresztül pillantunk rá a tankokra, a puskaropogásra, a harcokra, a pincében bujkálásra, de nem félünk, mert a kislány sem fél, ezáltal nem egy horrort kapunk, hanem egy mesét a múltról.”

Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon

@Hintafa: „Kerek, egész, nagyon jó ritmusú, jól felépített történet. A szerző nyelvi tehetségének és arányérzékének köszönhetően szórakoztatásunk garantált. A poénok nagyobb része még úgyis működik, ha valaki nem rendelkezik mélyrehatóbb számítástechnikai ismeretekkel.”

Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad

@Kelemen_Hanna: „Nagyon szerettem már az első kötetet is, és ezt is. Kicsit olyan érzésem volt, hogy nem könyvet olvasok, hanem egy jóbarátnőm meséli el nekem az élettörténetét, mert annyira természetesen és minden célzat meg pedagógia nélkül követték egymást az események, közben pedig mégis egy népmesei történet, ahol a szerelmesek megküzdenek egymásért, elsősorban a saját démonjaikkal.”

Leiner Laura: Ég veled

@Futóhomok: „Az Ég veled abszolút tetszett, viccen és strandon kívül is, mert ez nem felejthető könnyed nyári olvasmány, inkább egy flegma humorral megspékelt fordulatos gimis táboros történet, teljesen hiteles alfa nyelvezettel, szívbe zárható szereplőkkel, szépen beleírt komolyabb mondanivalóval.”

Róbert Katalin: Szelídíts meg!

@Oláh_Zita: „Nagyon szép történet, a szerelemről, bizalomról és a mindennapi problémákról.”

Varga Bálint: Zsé meg a haverok

@Zsófi_és_Bea: „Ismét egy kedves, aranyos ifjúsági regényt sikerült elolvasnom, melyben minden adott volt egy remek kikapcsolódáshoz és szórakozáshoz. Garantálom, hogy az ifjú olvasók, azaz a könyv célközönsége is jól fog szórakozni. Egy-két fejezet pedig annyira viccesre sikerült, hogy hangosan nevetgéltem, egyszóval nagyon élveztem.”

Varga Írisz Dóra: Örökség

@Annamarie: „Már az első tízenegynéhány oldalon tudtam, hogy ez a könyv nagyon fog tetszeni nekem, igazi kis unikum a mai magyar, kortárs gyerekirodalom terén.”

Wéber Anikó: El fogsz tűnni

@h_orsi: „Kicsit hátborzongató a rejtély és a személy, akivel szembe került az osztály, de ezt az egy dolgot leszámítva összességében szerintem ez egy nagyon jópofa történet. Szórakoztat, meglepő és mindenekelőtt: van mondanivalója.”

A zsűri tagjai: @AniTiger, @Annamarie, @Áfony74, @bagie, @B_Niki, @CsakSimánDorka, @Futóhomok, @Gelso, @h_orsi, @Hintafa, @Kelemen_Hanna, @Oláh_Zita, @Virág_Blogger, @Zsófi_és_Bea

Szavazás: https://moly.hu/szavazasok/merites-dij-2018-ifjusagi-irodalom-kozonsegdij

Kihívás: https://moly.hu/kihivasok/merites-dij-2018-ifjusagi-irodalom-top10

Beharangozó karcok: https://moly.hu/karcok/1116643, https://moly.hu/karcok/1117398

Szépirodalmi lista: https://moly.hu/karcok/1110630

Gyermekirodalmi lista: https://moly.hu/karcok/1114038

Kapcsolódó könyvek: Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok · Wéber Anikó: El fogsz tűnni · Varga Írisz Dóra: Örökség · Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad · Deme László: Orsi és a tankok · Róbert Katalin: Szelídíts meg! · Varga Bálint: Zsé meg a haverok · Leiner Laura: Ég veled · Berg Judit – Kertész Erzsi: A négy madár titka · Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon

Bíró Szabolcs: Elveszett csillagok
Wéber Anikó: El fogsz tűnni
Varga Írisz Dóra: Örökség
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad
Deme László: Orsi és a tankok
Róbert Katalin: Szelídíts meg!
Varga Bálint: Zsé meg a haverok
Leiner Laura: Ég veled
Berg Judit – Kertész Erzsi: A négy madár titka
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
15 hozzászólás
Hirdetés