Sajtkukac94  karca


>!
Sajtkukac94 
Polihisztorképző – házi feladatok

6. házifeladat
6. sarkvidékek

Ezt a könyvet még általános iskola 5. osztályában kaptam természetismeret versenyen való részvételért, és azóta olvasatlanul hevert a polcomon. 11 évesen csak a képeket futottam át, de szerintem az iskolai ajándékkönyveim többségével így voltam.
Most ennek a kihívásnak az apropóján végre eljutottam oda, hogy behatóbban is megismerkedjek a témával.
Leginkább az tetszett benne, hogy a szerző milyen megszállottsággal képes írni az élményeiről és tapasztalatairól. Persze jó értelemben gondoltam. Szeretném, ha egyszer én is ennyire a hatása alá kerülhetnék egy engem érdeklő témának.
A másik nagy “felfedezésem” a könyvben szereplő képek minősége volt. Akkoriban az általuk használt fényképezőgép eléggé jónak számított (1990-es évek vége). Furcsa volt rádöbbenni, hogy a technika azóta annyit fejlődött, hogy már néhány okostelefon kamerája is felülmúlja a könyvben szereplő képek minőségét.
A szerző írásmódja nagyon jó volt egyébként. Az ember sokszor úgy érezhette, hogy maga is ott leselkedik, hogy végre leljen egy farkasodút, benne a kis szőrgombócokkal. Érdekes volt az is, hogy nemcsak a sarki farkas volt a téma, hanem kitért a környezet ismertetésére, valamint néhány egyéb, jelentősebb faj ismertetésére.
A végére egészen kedvet kaptam én is egy sarkvidéki expedícióhoz, de a -35 Celsius-fok (erősebb szélben akár -70) miatt inkább maradok a NatGeo-nál és a témába vágó könyveknél.

Kapcsolódó könyvek: L. David Mech: A sarki farkas

L. David Mech: A sarki farkas
Hirdetés