Sz_Flóra karca


>!
Sz_Flóra
Egyetemista, fősulis molyok

Sziasztok!

Felvételi-jelentkezés előtt állok, és segítségre van szükségem (a felvi.hu időnként érthetőnek tűnik, máskor meg sajnos teljesen összezavar…). Szakok, melyek számomra szóba jöhetnek: kommunikáció és médiatudomány, nemzetközi tanulmányok, nemzetközi biztonság- és védelempolitikai, anglisztika, germanisztika.
Mivel az első háromra igen magas pontszámot kell elérni, és bár tanulok, ahogy csak tudok, biztonság esetére mégis szeretném megjelölni az anglisztikát, valamint a germanisztikát (egyébként ezek a szakok szintén érdekelnek, csak néhányan a környezetemben le akarnak beszélni róluk).
A kérdéseim a következők:
– Anglisztikára kötelező az emelt angol érettségi? Germanisztikára kötelező az emelt német érettségi?
– Szerintetek mihez lehet kezdeni anglisztikával vagy germanisztikával a továbbiakban?
– Van-e különbség ponthatárokban a különböző városokban lévő egyetemeken? Tehát érdemes-e ugyanarra a szakra jelentkezni mondjuk Pestre és Pécsre?
– Kollégiumi ellátásra hol kell jelentkezni, és mikor?
– A nemzetközi tanulmányok és a nemzetközi biztonság- és védelempolitikai szakon megemlítik a tudományágak/alapismeretek között a statisztikát és a közgazdaságtant. Az lenne a kérdésem, ezekhez mennyire szükséges a matektudás (tanulási zavarral küzdök, ezért ez nagyon érdekelne)?

Nagyon köszönöm előre is a válaszaitokat! :)

22 hozzászólás
Hirdetés