Mesemondó I eseménye


Mesemondó I>!

Világszép Meseest: Hagyományos mesék rendhagyó családokról

HelyszínLétra Klub, 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
Időpont2019. október 16., 19:00 – 2019. október 16., 21:00

A mesemondás már kilencedik éve jelenti szívét-lelkét a Világszép Alapítvány gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeket támogató programjainak. A mesélés számunkra híd a gyerekekhez, a rendszeres látogatások pedig biztos pontot jelentenek a gyermekotthonban élő kicsik-nagyok folyamatosan változó életében. A népmesék varázsa, a mesemondó és hallgató közötti különleges kapocs azonban nem csak a gyerekeké: most Ti, felnőttek is átélhetitek ezt a csodát! Gyertek el új, Hűvösvölgyi úti központunkba, merüljetek el a mesék csodálatos világában, pihenjetek egy órát úgy, ahogy utoljára talán kisgyerekként tettétek!

Hagyományos mesék rendhagyó családokról II.

A júliusi alkalom után, a nagy érdeklődésre való tekintettel, új történetekkel folytatjuk a rendhagyó családokról szóló mesemondást. Ezúttal a világ meséiben felbukkanó nevelőszülők, örökbe fogadó szülők, és kedves mostohák kerülnek a középpontba!
Mi tesz egy családot családdá? Kikből áll, hogyan születik, és mi az, amitől tartós, erős háttérré válik mindenki számára? A világ körül sok kultúra sokféleképpen határozta meg a család fogalmát, szerepét az életünkben.
Zalka Csenge Virág nemzetközi mesemondó olyan különleges népmeséket, mítoszokat, legendákat válogat, amelyek már évszázadokkal ezelőtt túlmutattak a szűken értelmezett „hagyományos” családmodellen, és amelyek a mesék varázslatos nyelvén mutatják be, hányféleképpen válhatnak emberek összetartó, szerető családdá.

Ha az eseményen részt vesztek, nemcsak egyedi élménnyel gazdagodtok, de jót is tesztek: hozzájárulásotokkal gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeket segítő munkánkat támogatjátok.
Javasolt adomány: 2500 Ft

Résztvevők (2): Mesemondó I, bfg3 P

Kapcsolódó alkotók: Zalka Csenge Virág