Próza_Nostra U eseménye


>!
Próza_Nostra U

Végtelen határok – Konferencia a populáris kultúráról

HelyszínGrand Café Szeged (Deák Ferenc u. 18., Szeged, 6720)
Időpont2019. május 17., 13:30 – 2019. május 17., 20:01

Az elmúlt években a hazai zsánerirodalomban kifejezetten izgalmas változásoknak lehetünk szemtanúi. Számos felsőoktatási intézményben foglalkoznak zsánerirodalmi művekkel, fontos kritikai műhelyek jönnek létre, egyre több szakmai orgánum szentel tematikus blokkokat egy-egy témának, és ami talán a legfontosabb, egyre jelentősebb, komoly szakmai visszhangot kiváltó alkotások jelennek meg magyar szerzőktől.

Ezeknek a folyamatoknak a megértéséhez fontos eszköz, hogy időről időre szegmentáljuk azokat és alaposabban megvizsgáljunk bizonyos részleteket. A Próza Nostra ezért 2019. május 17-én, pénteken, hagyományteremtő szándékkal tartja meg első Végtelen határok elnevezésű, fél napos konferenciáját. A rendezvény célja, hogy elsősorban a magyar nyelvű, kortárs zsánerirodalmi (vagy annak értett) szövegek értelmezésén keresztül tágítsa az irodalomértelmezés horizontját, és hogy a populáris kultúra különböző kérdésköreit, problémáit járja körbe önálló előadások és az eseményt lezáró kerekasztal-beszélgetés segítségével. Különösen fontosnak tartjuk, hogy a konferencián a különböző kritikai műhelyek képviselőinek és a szakma fiatal kutatóinak részvételével az interdiszciplináris szempontok is érvényesüljenek a művek, jelenségek tárgyalásakor.

Az esemény helyszíne a Próza Nostra szegedi rendezvényeinek régóta helyet biztosító Grand Café lesz. A belépés ingyenes.

A pontos menetrendről és az előadók névsoráról hamarosan újabb bejegyzésben értesítjük az érdeklődőket.

Kép: Kyle Wagner/VisionGFX

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2509171592434618/

Résztvevők (8): Próza_Nostra U, Spaceman_Spiff IP, b_aletta, legrin SP, makitra P, kacago_Morfinista I, tothzen, akimojka P