ectopolis_hu U eseménye


ectopolis_hu U>!

Stephen King és a horror lélektana

HelyszínWeb-Streaming
Időpont2020. szeptember 24., 19:00 – 2020. szeptember 24., 21:00

Jegyek kaphatóak a Ticketportal országos hálózatában az alábbi linken: https://www.ticketportal.hu/event/Stephen-King-es-a-hor…

Egy közel 50 évet felölelő irodalmi pályafutás, több, mint 50 kötet, és több, mint 400 millió eladott példány világszerte, mely szerzőjét a popkultúra legolvasottabb szerzőjévé, és a világ leghíresebb horrorírójává tette. Amikor arról beszélünk, horror, sokaknak elfuserált, puhakötésű ponyvák ugranak be, holott a horror már rég túlhaladt saját árnyékán, műfaji betetőzését épp a Mesterként emlegetett King művészete hozta el, aki szépirodalmat meghazudtoló aprólékos történetvezetéssel, karakterábrázolással, és világépítéssel rajzolta fel műveit.

Vajon mely lélektani elemek mozgatják King művészetét és a horror műfaját? Miért szeretünk megijedni, miért vonzódunk a félelmet kiváltó művészeti termékekhez? Mit tett hozzá King az irodalomhoz, és milyen pszichológiai motívumok mentén elemezhetők saját művei? Alkoholizmus, drogfüggőség, önbecsülési zavarok, gyermekkori traumák feldolgozása, a gyász megjelenése, vagy épp a hit lélektani kérdései? Mind-mind ott lapul King regényeinek sorai közt, mi pedig egyetlen este alkalmával előhúzzuk onnan.
Lázár Gergely az a szakember, aki szentül hiszi, hogy a pszichológia tanai és megoldásai sokkal olajozottabban juttathatók el az átlagemberhez, ha zenei, filmművészeti, vagy irodalmi elemzések köntösébe csomagoljuk. Ahogy tette azt korábban is a Star Wars univerzum pszichológiája, és az Ernest Hemingway – Egy Nobel-díjas író lélektana című előadáson is, Gergely ezúttal is a lélektan oldaláról közelíti majd meg King és a horror művészetét, beszélgetőpartnere ezúttal Kovács Krisztián, az ectopolis.hu főszerkesztője lesz, aki 12 éves kora óta King egyik legnagyobb rajongója.

Az előadás nem klasszikus folytatása a 2019 szeptemberében megrendezésre került estnek, hiszen bár előkerülnek olyan művek, melyek akkor nem, és olyanok, melyekkel már aznap este is foglalkoztunk, ezúttal egy kicsit más megközelítését alkalmazzuk majd King rendkívül terjedelmes életművének.

A rendezvény lebonyolítása: minden jegyvásárló az előadás napján a vásárláshoz használt e-mail címére fogja majd megkapni a közvetítés web-streaming online felületének linkjét, melyre egy egyszerű, szintén a levél által tartalmazott jelszóval tud majd belépni, az élő adás pedig ezt követően azonnal megtekinthetővé válik.

Az Európa Könyvkiadó jóvoltából a streaming jegyet vásárlók egy kedvezményes kuponhoz is hozzájutnak, mellyel az előadás napján, 24 órán keresztül tudnak majd válogatni a kiadó King-kötetei között.

Résztvevők (18): ilovejoci , Polyák_Margit P, rekice P, Linka, N_Ewe, Yeager, Szilárd, Fekete_Tímea, Cservég_Dániel, Kittyna, NV1122, Edike78 P, Peter_Parker, Jadis, SzokeAdam P, ectopolis_hu U, Macskavicska, Sophiesusan P

Kapcsolódó könyvek: Stephen King: Az · Stephen King: Tóparti kísértetek · Stephen King: Cujo · Stephen King: Borzalmak városa · Stephen King: A ragyogás · Stephen King: A rémkoppantók · Stephen King: Tortúra · Stephen King: A halálsoron · Stephen King: Az Intézet

Stephen King: Az
Stephen King: Tóparti kísértetek
Stephen King: Cujo
Stephen King: Borzalmak városa
Stephen King: A ragyogás
Stephen King: A rémkoppantók
Stephen King: Tortúra
Stephen King: A halálsoron
Stephen King: Az Intézet

Kapcsolódó alkotók: Stephen King

6 hozzászólás