Összes esemény

+
>!
Biry P

BNK (Könyvfeszt) ajándékozás 2017

Helyszín1024 Budapest II. kerület, Kis Rókus utca 16-20. (Millenáris) - Molyszerte
Időpont2017. április 20., 00:00 – 2017. április 23., 23:28

A tavalyi nagy sikerű ÜKH ajándékozás után idén úgy döntöttem, hogy amellett, hogy azt is folytatom, a Könyvfesztre is szervezek egy ajándékozást. Ismét lesz személyes átadós esemény is, és a postázósokra is gondolok, akik nem jönnek fel Pestre akkor. De akkor lássuk a részleteket!

Először is, néhány dolog magáról az ajándékozásról:
– SZEMÉLYES találkozás útján adjuk át egymásnak a csomagokat! (Persze nem zárom ki azokat sem, akik nem tudnak egyik helyszínre se elutazni, nekik marad a postázási lehetőség)
– Az Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt (4 nap) bármikor összefuthattok (erről akár fotót is küldhettek nekem), de szervezünk majd a SZOMBATI napra egy nagy talit is (ÁPRILIS 22.!), hátha lenne kedvetek több Mollyal is ismerkedni, a nagy költekezés közben!
– A jelentkezés határideje: Február 17. ÉJFÉL
– Sorsolás: Még azon a hétvégén, de legkésőbb FEBRUÁR 19. (szombat) estig, ha addig nem kaptad meg az ajándékozott személy adatait sikíts, „ha nem jelentkeznék meghaltam, …vagy kések” :)

– Átadási határidő: ÁPRILIS 22. Ha bármi közbejönne, ami miatt nem tudod a 4 nap alatt átadni/kézbesíteni az ajándékot, akkor jelezz nekem, hogy egyeztetni tudjuk az ajándékozóddal. Gondolok itt hirtelen betegségre, ami nem betervezhető.

– Ha pedig a 4 napra előre látható programod van, akkor legkésőbb ÁPRILIS 17. (hétfő) estig jelezd felém, hogy tudjak róla, és hogy az ajándékozóddal tudjatok másik időpontot egyeztetni :)

– Postázósokat pedig kérném, hogy most tényleg csak arra a hétre érkezzenek meg a csomagok mint mondjuk a születésnapi ajándékozásnál

Konkrét megkötések:
– Jelentkezés: Részt veszek gomb, és Kérdőív kitöltés!
– Kérdőív: KÉSŐBB!
– Az ajándékozáson negatív visszajelzést kapott Molyok NEM vehetnek részt, legalább 4 hónapos, aktív Moly tagság szükséges a részvételhez!
– FONTOS:Az eseményen csak 18. életévet betöltött, önálló keresettel rendelkező molyok vehetnek részt! (Vagy önállónak mondható, lényegében azok, akiknek a csomagok összeállítását és feladását nem szülő finanszírozza, hanem maguk!)
– FONTOS! Minden esetben a megkapott csomagot illik megköszönni, mégpedig karc formájában az ajándékozó zónában, az ajándékozót és az eseménygazdát megjelölve (@cal kezdve), lehetőleg képpel. Ezt kérem tartsuk be, ha már valaki pénzt és időt szánt a csomagra!
– A csomagot minimum ajánlva adjuk fel, mert így nyomonkövethető, de érdemes megnézni a Vaterafutár, a csomagautomata, webbox és egyéb postázási lehetőségeket is, mert amellett, hogy biztonságosabbak, még jóval olcsóbbak is!
– Mindenkitől kérek egy polcot, amin min. 10 db könyv szerepel, ami 18+ -os! Ezek lehetnek krimi, thriller, erotikus, romantikus, bdsm, akármi, de ezúttal ifjúsági, tini, gyermekkönyvek nem játszanak! Csak olyan, ami megítélésetek szerint felnőtt tartalmú! :)
A 10 db úgy minimum, hogy beszerezhető, elfogadod puha kötésben is, vagy pedig akár nem újonnan is. (Pl. Ward A király könyve csak a 10 db-on felül kerülhet a polcra, érthető okokból.)
– Ha konkrét óhajod van a könyvvel kapcsolatban (kemény kötést szívesebben fogadnál, jobban szereted egy bizonyos borítóképpel, …stb.), akkor azt jelezd a könyvnél megjegyzésben!
– A polcon a JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐIG lehet változtatni, utána nem! Ezért hagytam a Könyvfeszt után időt rendezni a beszerzéseket
– MINDENKInek KÖTELEZŐ jelölni a másik KÍVÁNSÁGLISTÁJÁN az ajándékozni szánt könyvet! Ne szúrjunk ki a másikkal, hogy tervezi beszerezni a könyvet a Könyvhéten, és esetleg te meg megvetted neki! (Amennyiben nem tudjátok hogyan kell, forduljatok hozzám bizalommal!)
– Az apróságok pedig a KÖNYVEK, OLVASÁS és ehhez kapcsolódó dolgokra utaljanak! (Nem, nem kell itt is a 18+os témánál maradni!)
– És persze a nasiknál ne feledkezzünk meg arról, hogy tavasz lesz, és lehet, hogy 40ºC, vagy esni fog (esővédelem!) :)

Résztvevők (3): Biry P, Madama_Butterfly P, Demise P

14 hozzászólás
+
>!
Kicc22

LMBTQ ajándékozás 7.0 virtuális

Időpont2017. január 15., 15:13 – 2017. február 28., 23:59

Sziasztok! :)

Elérkezett az idő, hogy meghirdessem a hetedik fordulót! (Akinek van maradék konfettije szilveszterről, most lehet szórni, köszönöm!)
Viszont, mivel a hét mágikus szám, és egyébként is az egyik kedvencem, arra gondoltam, hogy ebben a fordulóban kicsit változtatnánk a dolgokon. Fussuk át gyorsan a szabályokat, amik tulajdonképpen változatlanok, utána részletezem, mi lesz az újítás, rendben?

1) A jelentkezés határideje: 2017. 02. 28. 23:59
A csomagok elküldésének határideje: 2017. 04. 30.

2) A jelentkezés NEM a 'Részt veszek' gomb megnyomásával válik hivatalossá (de arra is szükség van!), hanem azzal, ha a szükséges adatokat elküldöd nekem a leírás végén linkelt Google kérdőíven keresztül.

3) Ha a kérdőív elküldése után valamilyen oknál fogva mégis kiszállnál az ajándékozásból, nyugodtan megteheted, egészen a jelentkezés lezárásáig!

4) A választott könyvet mindenki jelölje az ajándékozottja kívánságlistáján. Ha nincs fent a kívánságlistán a könyv, írjatok nekem, szólok az ajándékozottnak, hogy pótolja a dolgot. :)

5) Az ajándékozáshoz legyetek szívesek külön polcot készíteni, a félreértések elkerülése végett. Aki részt vett az előző fordulók bármelyikében, hozhatja ugyanazt a polcot, csak amit már megkapott róla (vagy amit mégsem szeretne stb.), azt vegye le. ;)

6) Az ajándékot mindenki vagy futárral (vagy csomagautomatába, Webox terminálra stb.), vagy ajánlottan küldje, hogy kereshető legyen, ha esetleg lába kélne a csomagnak! Kérlek csak akkor jelentkezz, ha tudod vállalni ezt a plusz költséget!
És tartsuk meg a papírt, szelvényt stb, amin a csomag száma van, amíg az ajándékozott nem jelzi, hogy átvette!

A polccal kapcsolatos kritériumok:
1) Legalább 12 könyv legyen a polcon.
2) A könyveknek nem feltétlenül kell szigorúan LMBT témájúnak lenniük:
– Játszanak olyan könyvek is, ahol valamelyik karakter meleg (vagy biszexuális, vagy transznemű, vagy bármi más, ami az LMBT kategóriába esik), de maga a könyv nem e köré épül. (Példának okáért A végzet ereklyéi könyvek elfogadhatóak, mind Alec, mind Magnus miatt.)
– Elfogadhatóak köztudottan LMBT szerzők könyvei is, amelyben szó esik a témáról. (Példaként említhetném mondjuk Steiner Kristóf könyveit, de jöhet akár Neil Patrick Harris önéletrajzi könyve is.)
– Olyan könyvek viszont, ahol épp csak említés szintjén érintik a témát, nem kerülhetnek a polcra!
3) Bármilyen nyelvű könyvek jöhetnek, de csak ha valamilyen internetes áruházból beszerezhetőek. Továbbá mindenkit kérek, hogy idegen nyelvű könyveket csak a minimum 12 darabon felül tegyen a polcra. (Azaz mindegy, hány könyv van a polcon, de abból legalább tizenkettő legyen magyar!)
4) Legyünk reálisak, és ne csupa horror árú könyvet tegyünk a polcra!
5) Február 28-a után már csak akkor vegyetek le könyvet a polcról, ha megbizonyosodtatok róla, hogy senki nem azt a kötetet szánja nektek ajándékba! Erre kérlek nagyon figyeljetek, nem szeretnék problémát belőle!

Az ajándékozáson részt vehet bárki, akinek:
1) Nincs negatív visszajelzés a profilján.
2) Van aktivitás a profilján (olvasások, értékelések stb), és a profil legalább 2 hónapos!
3) Van legalább egy sikerrel zárult ajándékozása, vagy legalább 5 adásvételes és/vagy cserés visszajelzése.

Ééééééééés akkor jöjjön a változás, ennek két része lesz!
1) Nem lesz sorsolás! Ez alkalommal a sorrendet Ti magatok fogjátok eldönteni, mégpedig úgy, hogy a kérdőíven kérni fogok mindenkitől egy számot 1 és 9999 között, majd ezeket sorba rakva kialakul a sorrend. (Tudom, hogy ezzel lehet csalni és meg lehet beszélni előre, de bízom bennetek, hogy nem fogtok ilyesmit csinálni! <3)
2) A csomagoknak ezúttal pontosan (na jó, ismerlek benneteket, úgyhogy nem pontosan, hanem) minimum hét (7) dolgot kell tartalmazniuk, ezek az alábbiak:
I) Könyv
II) Valamilyen az adott könyvhöz kapcsolódó vagy arra utaló apróság (ez lehet akár szimplán egy könyvjelző, de lehet olyasmi is, ami megjelenik vagy fontos a könyvben [például a Simon és a homo sapiens lobbi c. könyv mellé lehet csomagolni egy doboz Oreot :D])
III) Valamilyen szokatlan/extrém édesség vagy nasi (de mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy az adott ajándékozott mit nem szeretne semmiképpen kapni)
IV) Valami, amit saját kézzel készítettél
V) Egy írószer/kiegészítő/miegyéb, ami utal az LMBTQ-ra és/vagy szivárvány-színű
VI) Valami, amit másodkézből szerzel, vagy ami a sajátod volt, de szeretettel továbbadod
VII) Egy nem könyves LMBTQ személyre/párra utaló apróság (ez lehet filmes/sorozatos (pl.: Coliver vagy Evak) vagy valóéletbeli (pl.: Adam Lambert, vagy a Burtka-Harris pár) személy/pár, vagy akár olyan 'pár', akik a valóságban nincsenek együtt, de attól még az ajándékozott kedveli őket (teszem azt mondjuk Larry vagy Yunjae, vagy amit akartok :D)

No kérem, ennyi volna a változtatás, legyetek kreatívak! ;)

Kérdőív: https://goo.gl/forms/U8yPPdh5dnjl3BA42

Jó szórakozást, kellemes készülődést, sikeres ajándékozást! :)

Résztvevők (3): Kicc22, ValerinLanz P, Mes P

16 hozzászólás
+
>!
Nem_Adom_Fel_Cafe_Bar U

Irodalmi kávéház Nyáry Krisztiánnal

HelyszínNem Adom Fel Cafe & Bar
Időpont2017. január 18., 18:00 – 2017. január 18., 19:00

A Nem Adom Fel Cafe & Bar vendége az Irodalmi kávéház programsorozatban Nyáry Krisztián (író, irodalomtörténész,könyvkiadó, kommunikációs szakember) lesz. Az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök – 33 magyar, a Merész magyarok – 30 emberi történet és a Festői szerelmek című könyvek szerzője.

Moderátor: Juhász Anna és Köleséri Sándor

Juhász Anna: irodalmár, kulturális menedzser, Juhász Ferenc költő kisebbik leánya. 2010-ben megalapította a Hadik Irodalmi Szalont a Hadik Kávéházban. 2014 őszétől a Centrál kávéház művészeti vezetője, 2013 óta a New York Művész Páholy vezetője. 2012 óta a Seedling Trust – Csemete Alapítvány irodalmi munkatársa, önkéntes. Egyéb estek mellett a Kieselbach Galériában is tart kulturális rendezvényeket, illetve ő az Arany Medál-díj közönségelismerés átadásának háziasszonya. 2014 óta a Libri csoport munkatársaként is tevékenykedik.

Az esemény oldala itt:

https://www.facebook.com/events/1810510145885822/

Az esemény ingyenes, de a részvételhez előzetes regisztráció szükséges a kávézó telefonszámán (hétköznap, 9-21 óráig):
06 /30 434-0665

Résztvevők (1): Nem_Adom_Fel_Cafe_Bar U

Kapcsolódó könyvek: Nyáry Krisztián: Így szerettek ők · Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2 · Nyáry Krisztián: Igazi hősök · Nyáry Krisztián: Merész magyarok · Nyáry Krisztián: Festői szerelmek

Nyáry Krisztián: Így szerettek ők
Nyáry Krisztián: Így szerettek ők 2
Nyáry Krisztián: Igazi hősök
Nyáry Krisztián: Merész magyarok
Nyáry Krisztián: Festői szerelmek

Kapcsolódó alkotók: Nyáry Krisztián · Juhász Anna

+
>!
kiki_roller I

Az olvasás éjszakája

HelyszínFranciaország
Időpont2017. január 14., 18:13 – 2017. január 14., 18:13

A mai napon (jan 14), bocs éjszakán nyitva maradnak könyvtárak, könyvesboltok, mivel Franciaországban ez az olvasás éjszakája. az eseménnyel kapcsolatban fotokat is lehetett készíteni, amit szintén kiállítanak, ezen a linken lehet néhányat látni:
http://culturebox.francetvinfo.fr/livres/evenements/not…

Résztvevők (1): kiki_roller I

+
>!
Booktion U

Booktion! – a rendhagyó irodalmi élmény // téma: az élet zenéje

HelyszínBudapest, 1027, Medve utca 16., kapucsengő: Závoda
Időpont2017. január 25., 19:00 – 2017. január 25., 21:00

A Booktion! szeretettel meghív mindenkit következő alkalmára, egy interaktív, játékos irodalmi eseményre!

De mi is az a Booktion!… a 2013-ban életre hívott eseménynek már a neve is sokat elárul, a 'book' és az 'action' angol szavakból lett megalkotva, és ennek a szellemében zajlik ez a körülbelül két óra. Irodalmi szövegekkel foglalkozunk (lehet az vers, dráma, próza, szépirodalom, sci-fi vagy krimi), de nem passzív befogadóként, hanem aktív, tevékeny és nemegyszer alkotó résztvevőként. Szétszedjük, összerakjuk, továbbírjuk, kibeszéljük, lerajzoljuk, lemozogjuk ezeket a szövegeket, egy vidám hangulatú közösségi élmény keretében. A műfajok, szerzők és stílusok palettája igen széles, és van, hogy egy-egy alkalom nem egy konkrét szerzővel vagy művel foglalkozik, hanem egy-egy gondolatébresztő témát jár körbe – természetesen akkor is elsősorban irodalmi szövegekből kiindulva.
Fontos tudni, hogy a Booktion! alkalmain nem szövegelemzés történik – a művek, részletek inkább egyfajta kiindulópontot jelentenek a kreatív gyakorlatokhoz, illetve az esemény általában legnépszerűbb és legfontosabb részéhez, a beszélgetéshez, melynek során minden résztvevő bátran elmondhatja gondolatait, és akár intellektuális vitába is kezdhet a többiekkel.

A téma: az élet zenéje
Aki tartja: @dontpanic

Facebook oldal: https://www.facebook.com/Booktion/
Honlap: http://booktion.wixsite.com/booktion

Résztvevők (3): Booktion U, dontpanic P, LRn

+
>!
Jenis

Évkezdő Moly Galeri

HelyszínJusth Zsigmond Városi Könyvtár, Orosháza
Időpont2017. január 28., 15:00 – 2017. január 28., 20:00

Szokásos könyves beszélgetős délután, sok teával és süteménnyel.

Résztvevők (3): Jenis, Sisyll, Ildó

9 hozzászólás
Hirdetés
+
>!
kshkonyvtar U

Családi társasjátékklub

HelyszínKSH Könyvtár, Budapest II. ker., Keleti Károly u. 5.
Időpont2017. február 27., 16:00 – 2017. február 27., 19:00

Ha hétfő, akkor februárban is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Részletek a plakáton.

Ezen a héten lesz a 100. játékklub. Ebből az alkalomból különleges játékokkal, ajándéksorsolással várjuk az érdeklődőket!

Résztvevők (1): kshkonyvtar U

+
>!
kshkonyvtar U

Családi társasjátékklub

HelyszínKSH Könyvtár, Budapest II. ker., Keleti Károly u. 5.
Időpont2017. február 20., 16:00 – 2017. február 20., 19:00

Ha hétfő, akkor februárban is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Részletek a plakáton.

Résztvevők (1): kshkonyvtar U

+
>!
kshkonyvtar U

Családi társasjátékklub

HelyszínKSH Könyvtár, Budapest II. ker., Keleti Károly u. 5.
Időpont2017. február 13., 16:00 – 2017. február 13., 19:00

Ha hétfő, akkor februárban is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Részletek a plakáton.

Résztvevők (1): kshkonyvtar U

+
>!
kshkonyvtar U

Családi társasjátékklub

HelyszínKSH Könyvtár, Budapest II. ker., Keleti Károly u. 5.
Időpont2017. február 6., 16:00 – 2017. február 6., 19:00

Ha hétfő, akkor februárban is családi társasjátékklub a homoludens.hu Egyesület és könyvtárunk szervezésében! Délután négy és este hét óra között minden alkalommal egy-egy új játékkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de természetesen a jól bevált társasokat is előkészítjük. Részletek a plakáton.

Résztvevők (1): kshkonyvtar U