szibolya eseménye


>!
szibolya

KönyvTÁRlat VIII./4: Mesél a Tisza és a Körös (Grecsó+Hrutka)

HelyszínOrszágos Széchényi Könyvtár
Időpont2019. február 14., 17:00 – 2019. február 14., 18:30

KönyvTÁRlat című rendezvénysorozatunk nyolcadik évada Emlékfolyamok címmel a magyar kultúra és irodalom főbb régióinak irodalmát mutatja be egy-egy kortárs alkotó életművén, alkotásain keresztül. Február 14-én Mesél a Tisza és a Körös című estünk vendége Grecsó Krisztián író, költő, szerkesztő és Hrutka Róbert zenész, zeneszerző lesz.

Grecsó Krisztián költeményeit és prózáját átszövi a Tisza és a Körös vidékét megidéző emlékezés, amely a korábbi és a mai generációk történeteit, a változó vagy éppen álló időhöz való viszonyát rögzíti. E szövegekből, köztük Vera című, megjelenés előtt álló regényéből olvas fel a szerző. Az est folyamán zene és irodalom izgalmas dialógusának lehetünk tanúi: a személyes és kollektív emlékezet és az irodalmi szövegek ihlette, Hrutka Róberttel írott közös dalokból adnak elő meghívott vendégeink.

A könyvtárunk kincseiből válogató minitárlat központi műtárgya ezúttal Petőfi Sándor 1847-es költeményének, A Tiszának a kézirata lesz, amelyet Rózsafalvi Zsuzsanna irodalomtörténész mutat be.

Az est végén Grecsó Krisztián dedikálja műveit.

http://www.oszk.hu/konyvtarlat/viii-4-mesel-tisza-es-koros
http://www.oszk.hu/sites/default/files/KONYVTARLAT_2019…
https://www.facebook.com/events/819060825109046/

Résztvevők (1): szibolya

Kapcsolódó könyvek: Grecsó Krisztián: Vera

Grecsó Krisztián: Vera

Kapcsolódó alkotók: Grecsó Krisztián

1 hozzászólás