Magistra_Könyvkiadó KU eseménye


>!
Magistra_Könyvkiadó KU

Hitlerről fiataloknak – mit, mikor, hogyan? Könyvbemutató és beszélgetés a szerzővel

HelyszínBudapesti Nemzetközi Könyvfesztivál (Millenáris, 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.) B épület, Lázár Ervin terem
Időpont2019. április 27., 14:00 – 2019. április 27., 15:00

"Nincs még elege mindenkinek Hitlerből?
A kérdés teljesen jogos. Adolf H., 1933 és 1945 között német diktátor ugyanis a mai napig állandó szereplője a közéletnek és a médiának. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért van értelme egy fiatal olvasóknak szánt, modern életrajznak. Szükség is van rá, amit ugyanis napjainkban a televízió és az internet kínál, általában kevés segítséget nyújt a „Hitler-jelenség” megértéséhez. Kimondottan fiataloknak szánt Hitler-életrajz még soha nem jelent meg – ezt a hiányt szándékozik pótolni könyvem."

Ezekkel a szavakkal vezeti be Thomas Sandkühler német történészprofesszor (Humboldt Egyetem, Berlin) „Adolf H. – Egy diktátor életútja” című könyvét, amelyet a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon mutat be a Magistra Könyvkiadó.
A kimondottan fiatal olvasóknak szánt – de minden korosztály számára ajánlható – Hitler-életrajz modern stílusú és szerkezetű, olvasmányos, gazdag képanyaggal illusztrált mű, amelynek ugyanakkor tudományos megalapozottsága is kiemelkedő.

A szerzővel, aki egyben a történelemoktatás módszertanának is egyetemi tanára, a Magistra Kiadó vezetője, Balla Judit beszélget.
A pódiumbeszélgetés után Sandkühler professzor a Magistra Kiadó standjánál (G 11-es számú stand, B épület, galéria) dedikálja is a helyszínen megvásárolható könyvét.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Résztvevők (1): Magistra_Könyvkiadó KU

Kapcsolódó könyvek: Thomas Sandkühler: Adolf H.

Thomas Sandkühler: Adolf H.

Kapcsolódó alkotók: Thomas Sandkühler