Jakd KU eseménye


>!
Jakd KU

HANGZÓ és LÁTHATÓ IDŐ – audiovizuális est – PREMIER

HelyszínJózsef Attila Könyvtár - Dunaújváros
Időpont2020. március 27., 18:00 – 2020. március 27., 19:00

Zenei esték a könyvtárban. Nagy Ákos a dunaújvárosi születésű zeneszerző négyrészes előadás-sorozatának első állomásán rögtön egy premierrel kezd: Par la voie des rythmes – La Déploration sur la mort d'Henri Michaux, ahol szem és fültanúi lehetnek „hogy képes a szín zenévé, a zene színné változni.”
Hangzó és látható idő

„A látás új fajtája abban áll, hogy ha figyelmesen nézel egy falat, amelyet mindenféle foltok tarkítanak, olyan dolgokat látsz meg, amik csak a te képzeletedben születnek meg.” Leonardo da Vinci

PREMIER! – 2020. március 27. péntek 18 óra

Az intermédia bemutató programján hallható és látható:
Par la voie des rythmes –
La Déploration sur la mort d'Henri Michaux
(zene: Nagy Ákos, videó: Gyenes Zsolt, 2020)

Tudományos szempontból a szín olyan a látással érzékelhető fiziológiai érzet, amelyet a látható fény kelt, méghozzá a hullámhosszától függő minőségben.

Fizikai értelemben a hang egy rugalmas közeg mechanikai rezgése, ami hullámokban tovaterjed. A fentiek tudatában gondolkodtak már azon, hogy a hullámokra kulturális kódok és érzelmek is „ráülhetnek” és utazhatnak bárhová?

Az esemény során szem és fültanúi lehetünk két művész személyes és vágóasztali találkozásának, illetve annak, hogy képes a szín zenévé, a zene színné változni.

Nagy Ákos

Az előadás után beszélgetés az alkotókkal. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Résztvevők (1): Jakd KU

1 hozzászólás