ectopolis_hu U eseménye


ectopolis_hu U>!

A Jóbarátok-generáció

HelyszínLurdy Mozi (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)
Időpont2020. november 11., 19:00 – 2020. november 11., 21:00

Jegyek kaphatóak a Ticketportal országos hálózatában: https://www.ticketportal.hu/event/A-Jobaratok-generacio…

2004. május 6-a jelentős dátum az amerikai sorozattörténelemben, aznap este ért véget ugyanis elképesztő, az NBC szerint 50 milliós nézettséggel minden idők legsikeresebb sitcomja, a Jóbarátok, melytől nem csupán a szereplők, és a készítők, de világszerte rajongók egész hada búcsúzott könnyes szemmel, ám melynek sikerét a mai napig is csupán megközelíteni tudták, népszerűsége pedig azóta is töretlen. Sőt, év elején érkezett a hír, hogy kedvenc szereplőink egyetlen adás erejéig májusban ismét összejönnek majd, ennek apropóján pedig mi is visszatérünk kedvenc kávézónkba.

Honnan a Jóbarátok feltétlen sikere? Mi teszi olyan különlegessé, úttörővé ezt a szériát? Milyen hatást fejtett ki a popkultúrára? Miként állná meg a lábát a mai kor némileg megváltozott társadalmi viszonyai közt? Mit tanított nekünk szexről, barátságról, párkapcsolatokról, emberi viszonyokról? Mi történt a szereplőkkel azóta, mi várható a visszatérés kapcsán, és egyáltalán mit gondol a szériáról a magyar változat emblematikus szinkronszínésze, és mit gondol a rajongó, aki a mai napig bármikor képes újra belemélyedni a hat fiatal mindennapos, ám közel sem mindennapi kalandjaiba?

Szabados Ágnest legtöbben talán az RTL Klub híradójából ismerhetik, ugyanakkor ő a hazai irodalom népszerűsítésének egyik élharcosa, Lapozz a 99-re című podcastje, izgalmas és informatív interjúival, vagy olvasásra buzdító internetes kihívásai hiánypótló jelenség a magyar irodalomszerető közönség körében, ráadásul maga is a Jóbarátok széria feltétlen rajongója már évtizedek óta. Holl Nándor sokat foglalkoztatott színművész és szinkronszínész, aki egyik legemblematikusabb szerepében éppen Joey Tribbiani mindenkori magyar hangjaként tűnt fel, és akinek életét ezáltal szintén meghatározta a széria. A beszélgetés moderátora Kovács Krisztián, az Ectopolis.hu magazin főszerkesztője lesz, aki egészen gyermekkora óta a Jóbarátok-széria rajongója.
Az 21. Század Kiadó jóvoltából a beszélgetésen kedvezményesen lesz megvásárolható, Saul Austerlitz hiánypótló műve, az Egyesült Államokban is nagy sikert aratott A Jóbarátok-generáció című kötet, mely számtalan kulisszatitkot fed fel kedvenc sorozatunk háttértörténetéből.

Résztvevők (2): ectopolis_hu U, Noémi_Zsófi_Tóvári SP

Kapcsolódó könyvek: Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció

Saul Austerlitz: A Jóbarátok-generáció

Kapcsolódó alkotók: Saul Austerlitz

2 hozzászólás