Összes értékelés

>!
Lillsz 
Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Kezdetek

Kedves Drágáim! :)

Sikerült a lehetetlen, elolvastam azt a könyvet, amit mindig is szerettem volna. Így utólag fogalmam sincs miért, talán azért mert mindenki utálja többség és kíváncsi voltam túl kíváncsi mégis miért? MIÉRT? Hát már tudom, hogy miért…
Mivel kölcsönkapott könyvről volt szó szerettem volna gyorsan haladni vele, -ez sikerült is- illetve folyamatosan ismétlődtek a fejemben; a „nem akarom olvasni”, „inkább nem olvasok semmit” és hasonló mondatok. Már most is olyan érzésem van, hogy nem olvasok többet semmit, mert elment minden kedvem. Tényleg! Hálásan köszönöm, az „ÍRÓNŐNEK”! És a mazochista énemnek.
Mit tudnék írni a könyvről? Mi újat tudnék írni? Szerintem semmit. Komolyan mondom, rázott a hideg olvasás közben, több helyen röhögtem. HOGY LEHET VALAMI ENNYIRE SZ*R? Illetve könnyeztem. Tényleg! Az az utolsó 20 oldal… AZ UTOLSÓ OLDAL. Nem hittem el, hogy vége. :') Az biztos, hogy a kezembe nem veszem a második részt! Köszönöm, nekem ennyi egyenlőre BŐVEN elég volt!
Szűcs Vanda nem érdemel meg egy külön bejegyzést a blogra, így nem is kap! :D Biztos, hogy nem írok többet róla ennél az értékelésnél. A második részt már azért sem akarom elkezdeni, pedig itt van, de nem kéne kínozni magam… Egy valamit üzennék neki, de tényleg! Miért akart könyvet? Miért nem kért anyutól-aputól inkább egy Gucci táskát? Jobban megérte volna, mint ez a könyvnek nem nevezhető förtelem.

Ui.: Kedves Szülők!
Kérlek ne adjátok gyermekeitek kezébe ezt… ezt a valamit! Vagy ne csodálkozzatok ha 13 évesen, vagy fiatalabb korban már egy beképzelt, öntelt p**sává válik szeretett és eddig normálisan viselkedett lányotok.

5/0,5

>!
Skira
Nicola Yoon: A Nap is csillag

Röviden és tömören: nem erre számítottam. Egyáltalán nem.
Egy barátnőm ajánlotta és adta kölcsön, magamtól valószínűleg nem bukkantam volna rá egy könyvesboltban, de ha igen, akkor sem hiszem, hogy megvettem volna.
Mire számítottam? Egyszerű kis romantikus történetre néhány kis plusz dologgal, ami egyedivé teszi. Ehelyett mit kaptam? Hűha!
Igenis komoly témákat boncolgat, elgondolkodtató, de nagyon. A szerelmi szálon kívül annyi minden van, amit imádtam benne, hogy ezt most mind nem tudnám felsorolni.
Az utolsó oldalak után pedig pár percig csak némán pislogtam magam elé és próbáltam felfogni, amit olvastam.
A Sors vagy a szülők akarata, az, amit szeretsz csinálblni vagy az, amit elvárnak, hogy csinálj, Univerzum vagy tervek, tudomány vagy hit, fekete vagy fehér…
A kedvenceim a rövidke történetek voltak, amikkel tele van tűzdelve ez a könyv, mert eszedbe juttatja, hogy bizony mindenkinek van valamilyen története. A konyhásnéninek a sulis menzán, a morcos öltönyös fazonnak a csilivili autóban, ami elmegy melletted az utcán, de még a kócos, karikás szemű nőnek is aki a buszmegállóban ácsorog. Mindenkinek.
Még rövidebben és tömörebben: megéri elolvasni.

>!
Millázs
Varró Dániel: Akinek a foga kijött

Varró Dániel: Akinek a foga kijött Még korszerűbb mondókák kevésbé kis babáknak

Mintha rólunk írták volna… :)
Tehát zajlik máshol is az élet, és ez így kerek egész, s nem filózom annyit ezért.
Nagyon tutik ezek a mondókák! Olvasgatni, kikapcsolódni érdemes velük.

>!
victoria_m997
Emma Chase: Behálózva

Minden ami belülről fakad:
Írásmód:
Azon kívül, hogy ez a könyvecske rángatott ki a hónapok óta tartó olvasási válságomból, az írásmódja az, ami igazán megfogott. Ez úgymond egy kis különlegessége ennek a könyvnek. Olyan, mintha Drew az olvasónak mesélne mindenről, kérdéseket tesz fel nekünk, néha hagyja is, hogy megválaszoljuk. Ezért is sokkal személyesebbnek hat az egész sztori, segíti, hogy jobban beleélhesse magát bárki a regénybe.
Az is nagyon tetszett, hogy férfi szemszögből játszódik a történet. Általában sokkal viccesebbnek találom ezeket, és szeretem megismerni az ő gondolkodásmódjukat is.
Az írónőnek remek a stílusa, minden karaktere erős, nem idegesítő és jó humorú. Meg voltam elégedve vele teljes mértékben.

Belső építészet – a minőség is számít!:
A lapok minőségével nem volt semmi baj szerintem, nem a legjobb, de nem is rossz. Tökéletesen átlagos. Nem az a merev, tökéletes lap, ez a kicsit áttetszősebb fajta (nagyon minimálisan!), de nem szakad el egy lapozás után. A betűtípus… hagyományos.
Ami annyira nem tetszett, hogy nem voltak fejezetcímek, mert én jobb szeretem, ha van, és szellemes, vagy sokat mondó, de hagyja gondolkozni az olvasót, és nem lövi le a csattanót.

A történet az első:
A cselekmény ez esetben is teljesen átlagos, csupa klisé mozzanatokkal a gazdag sorban élő kidolgozott testű férfiról és a tökéletes lányról. Semmi olyan plusz nem volt benne, amitől ez a könyv más lett volna, mint bármelyik hasonló témájú kötet. Gyengéd limonádékönyv, aranyos, néhol teljes mértékben túlzó szerelmi szállal, és néhány szexjelenettel.
spoiler
Túl rövidnek éreztem, a vastagsága a mérete miatt csalóka. spoiler

A karakterekről szakszerűen:
Drew Evans:
A kedvencem a történetből. Egy nagyon jó humorú, szexi, aranyos, néha roppant „szívlapáttal nyakonverős” karakter, aki szép lassan belopja magát az ember lányának szívébe (az enyémbe is, természetesen), ami elsősorban a karakterfejlődésének köszönhető. Az elején olyan férfi, akit a lányok távolról, és csak fél szemmel lesnek, mert tudják, hogy egy menet a legtartósabb kapcsolat amire képes. spoiler

Kate Brooks:
Egy cseppet sem idegesítő karakter, de ehhez lehet csak az járult hozzá, hogy nem olvashattam a gondolatait. Bár ki tudja, lehet akkor is kedveltem volna. Viszonylag reálisan gondolkodott, ez sose baj, sőt! Viszont mély nyomot nem hagyott bennem.

A többiekről nagy vonalakban:
Két „kedvencem” a fő karaktereken kívül Sárkány és Mackenzie volt, imádtam, ahogy Drew-t az ujjai köré csavarta, a közös jeleneteik imádni valóak voltak.

Minden ami kívülről látszik:
A borító:
Nem ragadja meg a figyelmemet rögtön, semmi különleges nincs benne. A 3D-s cím fotón nagyon jól mutat, de ennyi.
Az anyaga sima karton, ez sem olyan rossz. A kemény borítás mindig sokkal jobb.
A méretét imádom, zsebkönyv méretű, így bárhova kényelmesen elviheti magával az ember, táskabarát, könnyű.

Árkategória:
Eredeti áron 3000 forint körül van, ami szerintem egy zsebkönyvért sok, hisz ha normál A/5-ös lapméretű könyvként nézzük alig lenne több 150 oldalnál. Nem adnék ki ennyit érte. Viszont valamelyik évben potom 200 forintért jutottam hozzá az első illetve a második részhez is a Tescoban, nagy volt a boldogság!

Már blogon is: https://victoriasinspirationisland.blogspot.hu/2018/01/…

>!
AniTiger MP
Matsuri Hino: Vampire Knight 6.

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Múltban kutatás, vámpírok bálja, rágcsa, életmentés, satöbbi… Hát ebben a kötetben aztán minden volt, de mégis alig derült ki valami. :/ Igazán történhetne már valami, főleg ha holiday break alatt nekiindulnak felkutatni a múltat. :/

>!
adrienher1982
Diane Ducret: A tiltott rés

Nagyon tetszett a könyv! Néha kacagtam, néha sírtam közben. Pár nap alatt kiolvastam. Külön kiemelném a kötet forrásgazdagságát.
Azonban van némi hiányérzetem. De kíváncsi lennék az amerikai indián asszonyok sorsára. Vajon mi lehetett a japán és vietnami nők helyzete? Nem hinném, hogy az amerikai katonák szentek módjára viselkedtek volna bármelyik helyszínen is. Nem egyáltalán nem. A franciák is rendkívül szőr mentén vannak megemlítve, a britekről már ne is beszéljünk. A szerző nem is beszél. Mindenesetre rendkívül izgalmas kis könyv!

Hirdetés
>!
kzsuzsu
Gárdonyi Géza: Ida regénye

Bájos múlt század eleji romantikus történet egy névleges házasságról. Kellett egy kis idő, mire ráéreztem a kicsit körülményes korabeli írásmódra. Voltak azonban olyan, ma már nem használatos kifejezések, melyek érdekes voltak, sőt időnként megmosolyogtattak. A mai korhoz képest lassú, szinte vontatott történet végkifejlete már az elején sejthető volt. Mégis valahogy jól esett most ezt olvasni. A könyv tanulsága: a megfelelő kommunikáció fontossága mindenfajta kapcsolatban.

>!
silverlight78
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő

Sosem az ilyen típusú mesék voltak a kedvenceim, de felnőttként (gyermekemnek) újraolvasva, jól szórakoztam, néha hangosan felnevettem rajta. Valódi szókincs-bánya! Kisfiam imádta.

>!
Évi112
Kim Harrison: Every Which Way But Dead – Bárhogyan, csak holtan ne

És minden kötet egyre jobb és jobb lesz. Bár egy kicsit sokáig tartott, míg Trent végre megjelent, de mivel Kistent is megkedveltem, nem volt ez rossz így sem. Cerire viszont kíváncsi vagyok, azért ebben az egész elf-szálban akadnak még lehetőségek bőven. spoiler

1 hozzászólás
>!
Zoltan_Szeman I
Ken Follett: Kaland Afganisztánban

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Bevallom, csak három oldalig jutottam el az olvasásban. Először azt hittem, hogy ez valami paródia, de valaki megsúgta, hogy nem az.
Elmenekült török diákok, akik terroristák, tele vannak pénzzel, és már számos sikeres merényletet elkövettek török politikusok ellen, ja, és még ráadásul romantikusok is, akik nem akarnak bántani egy gyönyörű török nőt. Na neeee, már kérem!
Török nagykövet, aki a beosztottak furgonjával jár titkos légyottokra és bort iszik. Aha…
Eddig jutottam a történetben, de ennyi elég is volt.