Összes értékelés

>!
zyzmut 
Francesca Zappia: Csak kitaláltalak?

Komolyan nem értem ezt a magas százalékot. Ez egy nagy katyfasz.
Az elején még vicces volt, hogy a lány mindenhol lehallgatókészülékeket keres (még az ételében is), és azt hiszi, a kommunisták meg akarják mérgezni. De az már enyhén túlzásnak érzem, hogy húsz oldalanként valamelyik motívum fel is bukkant újra meg újra meg újra. Hálistennek az a klisé nem jelent meg a történetben, hogy a gimi ügyeletes szépfiújába zúgott volna bele skizofrén főhősnőnk. Természetesen szerelembe esik egy fiúval, de hogy ő most létezik a valóságban, vagy csak a lány képzeletében (ahogy a cím is sugall valami ilyesmit), számomra nem derült ki. Ahogy az sem, hogy mi volt ez az egész agymenés 350 oldalon.

>!
Isabel_Rose IP
Nádasi Krisz: Magánkiadás előtt

Nádasi Krisz: Magánkiadás előtt A kreatív írás alapjairól

Bár az írónő nevét többször hallottam már, mégis ez volt az első könyvem tőle.
Meglepődtem, hogy az egyik közösségi oldalon mennyire nem kedvelik ezt a művet és mivel én is célközönség vagyok, a magam négy könyvecskéjével, gondoltam elolvasom, hátha tanulok belőle.
Számomra, mint író, Stephen King nagy példakép (szerintem sokunknak az), kedvenc önfejlesztő könyvem tőle Az írásról. Rengeteg mindent tanultam belőle, sőt jegyzeteket is készítettem, a számomra fontosnak vélt részekről.
Viszont azt is tudom, hogy sok, hazánkban élő alkotó tanácsára is érdemes odafigyelni, hiszen a tapasztalataik sokat segíthetnek.
Természetesen minden szerző másképpen ír: én sem fogadok meg minden tanácsot. Más a személyiségünk, az életvitelünk és a gondolkodásmódunk. De vannak olyan javaslatok, melyeket át kell és lehet gondolni, ha az ember a legkevesebb hibával szeretne alkotni. (Nemcsak azért fontos, hogy fejlődjünk, hanem a másokra való odafigyelés miatt is, hogy a korrektúrázó dolgát is megkönnyítsük!)
Nádasi Krisz könyve azért hasznos, mert a magyar mondatokat, szószerkezeteket, gondolkodásmódot magyarázza el és hozza fel példának. King könyve is tele van ilyenekkel, de értelemszerűen ő a saját nyelvének elemeit használja, ezért néha nehéz azonosulni vele.
Krisz azonban onnan jött ahonnan mi: azt a nyelvet használja, amit mi, tudja milyen szép hosszú mondatokat tudunk alkotni rengeteg szóismétléssel. És azt is, hogy ezt mennyire nehéz elkerülni…
Számomra nagyon jókor jött a könyv, hiszen újra elkezdtem dolgozni a történeteimen.
Mint mondtam, minden tanácsot nem fogok megfogadni, mert nagyon nem érzem a magaménak (vázlatírás), de találtam benne olyan részeket, amiket mindenképpen alkalmazni szeretnék ezentúl.
A végén több linket is megoszt, hogy segítse a kezdő írók munkáját. Facebook-csoportokról, pályázatokról magyar és angol nyelven is.

Egy dologra azonban felhívnám a figyelmet: a könyv címe: Magánkiadás előtt – A kreatív írás alapjairól. Ezt fontosnak tartom kiemelni, mivel itt tényleg az alapokat kapjuk meg! Azok a szerzők, akinek már 10+ könyvük van, a hátuk mögött több éves tapasztalattal, nem biztos, hogy újat fog mondani. Viszont, akik még a szárnyukat bontogatják nagyon ajánlom, mert segít elindulni ezen a csodálatos, de nem mindig könnyű úton!

>!
Papírtigris
Ingrid Sjöstrand: Prücsök

Ingrid Sjöstrand: Prücsök Egy svéd kislány mindennapjai

Kedves és őszinte, olyan igazi, mint amilyenre az „Ami a szívedet nyomja” kötet alapján számíthattam.

>!
Balázs_Erőss
Frank Miller: A Dame to Kill For

No, ez a rész nagyon rendben volt! A történet nagyon bejött (a filmet nem láttam, de ezek után nem is érdekel!), zseniálisan csavargatott szálai vannak, némelyik ügyesen összefésülésre került az első rész néhány mozzanatával. A rajozok olyanok, amilyenek, ez nem az én világom.
Lassabban haladtam, mint szoktam, de nem bánom, a történet megérte a ráfordított időt.
Jöhet a harmadik rész hamarosan…

>!
csartak MP
Tom Sweterlitsch: Angyalok pokla

Bár a könyv népszerű, én nem találtam meg a történettel a közös nevezőt. Nehezen haladtam vele, sajnos a felénél meguntam. A háttérvilág még ötletes volt, bár az, hogy ebben az Adware világban szinte minden a szexizmusra, a nők mutogatására, kihasználására épül, kicsit erős volt. Ez a Pittsburgh imádat sem segített a dolgon, totál idegen volt nekem. Szerintem indokolatlan az egész város virtuális kiépítése. Aztán ott van főhősünk vergődése, megszállottsága a nők között, bár közben a felesége emlékét sem ereszti. Nagy szerelem az övék, de közben mégis spoiler
Közben meg ott vannak az unalmas monológok, hogy hányszor issza a kávét Starbucksban, milyen helyen eszik HoHos-t vagy mi a fenét.
Nem szórakoztatott, csalódás volt a szerző előző könyve után (Letűnt világok), az kifejezetten elmés, borzongató mű volt számomra. Azt viszont ajánlom mindenkinek.
spoiler

>!
Detty77
Maisey Yates: Fogd a képet és fuss!

Az utolsó küldetés, amivel minden a helyére kerül és nagypapa, hiába a betegsége, megkapja a maga boldogságát, ahogy a szenvedélyes és sérült Alessandro is♥ nagyon tetszett!

Hirdetés
>!
Marika810 
Jus Accardo: Touch – Érintés

Nagyon- nagyon tetszett ez a könyv. Élmény volt olvasni. Hamarosan szeretném kiolvasni a következő részét is, bár olyan sok olvasatlanom van még….. :))
Gyorsan lehetett haladni vele, olvastatta magát a könyv. A szereplők, a karakterek szerethetőek. Aranyos volt Kale, ahogy ismerkedik a kinti világgal, ahogy kezdi megérteni a dolgok valódi működését és jelentését. Szerettem az őszinteségét, a világra, az érzéseire való rácsodálkozását. Helyenként volt benne akció is. Nem éreztem sehol unalmasnak az olvasás során.
Tökéletes kikapcsolódást adott, ajánlom mindenkinek, aki erre vágyik. Nekem bejött a könyv. :)

>!
Detty77
Caitlin Crews: Újra a karodban

Ez a páros igazán kemény dió volt! Eddig ez a kedvencem a sorozatban!

>!
Detty77
Rachael Thomas: Mindenáron

Imádom a nagypapa küldetéseit♥ Mindig meglepetést és szenvedélyt tartogatnak számunkra! Nagyon tetszett!

>!
Detty77
Maya Blake: Kincs a szívem alatt

Ezek a babás történetek a szívem csücskei. Nagyon tetszett!