Összes értékelés

Karmazsinpirók >!
Agatha Christie: Tíz kicsi néger

Ez volt az első olvasmányélményem az írónőtől, és mivel a hozzáértők szerint a lehető legsötétebb művét sikerült kiválasztanom, és még így is jól szórakoztam, valószínűleg nem az utolsó.

Morbidnak morbid volt, nem túl lélekemelő, de olyasféle kikapcsolódás, mint mikor addig nem állok fel egy logikai rejtvényfüzet mellől, amíg ki nem végzem (haha) az egészet.

Szerencsére esélyt sem kapunk, hogy a karaktereket egy kicsit is megkedveljük – minthogy nem is túl kedvelhető figurák, viszont bizarrul érdekesek –, így aztán nem mondhatni, hogy borzongó feszültséggel vártam volna a negatív események bekövetkeztét. Inkább újra és újra visszalapoztam a versikéhez, és próbáltam kitalálni, mi fog következni – nem sikerült. Igaz, nem is hagytam túl sok időt magamnak a gondolkodásra, a kíváncsiságtól hajtva szinte egyhuzamban kiolvastam a regényt.

A csattanó elég jó volt, de kicsit komplikáltabbnak is el tudtam volna képzelni. spoiler

Alternatív címként még A mentális betegségek kicsiny könyve jöhetne szóba.

Összességében tíz marhanyelvet adok a tíz marhanyelvből.

Yvonne4 P>!
Brian Wansink: Evés ész nélkül

Brian Wansink: Evés ész nélkül Miért eszünk többet, mint hisszük?

Kezdem azzal, hogy ez nem egy „diétás” könyv a többi száz mellett, még is hasznát veheti, aki változtatni szeretne, de nem tudja miképpen kezdjen bele.
Én, közel a 40-hez, plusz x kilóval, túl 4 várandósságon, rengeteg sikertelen fogyókúrával a hátam mögött, most jöttem rá, hogy nem őrült fogyókúrázásba kell kezdeni, hanem életmódot kell váltani, de az is csak lépésről, lépésre fog sikerülni.
Imádok főzni! Imádok a szeretteimnek finom ételekkel kedveskedni! Imádok jókat enni!
Eddigi fogyókúráim hamar kudarcba fulladtak, hiszen mindig, egyik napról a másikra akartam megszabadulni azoktól a plusz kilóktól, amiket 10 év alatt sikerült összeszednem. :D Ennek érdekében drasztikus lépéseket tettem, melyek soha nem hoztak eredményt, mert csak feszült, szomorú, rossz kedvű lettem, és emiatt hagytam a csudába az egészet!
Ez a könyv nem ad fogyással kapcsolatos tanácsokat! Viszont bemutat olyan tényeket, kísérletekkel alátámasztva, melyekbe rendszeresen belefutunk étkezések előtt ill. közben.
Szerintem szuper könyv, nagyon örülök, hogy elolvastam, általa nagyon sok dolog más megvilágításba került.

Chris>!
Dan Slott: Amazon: Egyedülálló zöld nő

Most, hogy már egy jó ideje itt díszeleg a polcomon az első 60 kötet a Nagy Marvel Képregénygyűjteményből (a 60. számtól kezdve kiszálltam, csak azokat a köteteket veszem meg, amelyek érdekelnek), úgy éreztem, eljött az idő, hogy most már el is olvassam őket. Először a stand-alone kötetekkel akartam kezdeni, így esett a választásom az Amazon-kötetre, amely ráadásul ebből a címből az egyedüli a sorozatban. Amazonról amúgy is keveset olvashattunk eddig, emlékeim szerint csupán a Marvel+ magazinban jelent meg (talán) 4 szám. Azok annak idején nagyon bejöttek, és emlékszem, szívesen olvastam volna még többet Hulk női verziójáról, de egészen 2018-ig erre nem lehetőség volt magyar nyelven.
Mondjuk, ez a kötet pont nem győzött meg arról, hogy érdemes lenne tüzetesebben megismerkedni Amazonnal. Az alapgondolat és az első füzetekben felvetett problémák, amelyekkel címszereplőnknek kell megküzdenie, egészen érdekes is lehetne, de nálam a kidolgozáson nagyon elcsúszott az egész. Néha úgy éreztem, hogy paródiát olvasok (erre utalnak a képregényes kikacsintások), de annak nem volt igazán humoros, és ugyanígy kevés volt a tárgyalótermi rész (ha már ezt akarták előtérbe tolni), meg úgy általánosan minden. Pedig egyébként Slottot is bírom.

Bet>!
H. G. Wells: Az istenek eledele

Számomra könnyed tudományos fantasztikus történet, mely nem titkoltan politikai filozófiai kérdéseket feszeget. Mesés köntösben mutat be jól beazonosítható társadalmi jelenségeket, melyek ezáltal könnyebben megérthetők.

FVCsilla>!
Homérosz: Íliász

Ezt nehezebb volt olvasni, mint Odüsszeusz történetét. Bevallom, hogy a csata résztvevőinek felsorolásakor néha elvesztettem a fonalat a sok jelző, meg a ki kinek a leszármazottja hatására. Olyan részletességgel van megírva a történet, hogy én magam is ott voltam elejétől a végéig, esetenként talán túl részletesre is sikerült az ábrázolás az én ízlésemnek.

erta>!
Szabó Magda: Abigél

A filmet többször láttam, így a könyvet a szereplők arcát látva olvastam, de a könyv eddig sajnos kimaradt az életemből…
Igazi kortalan, klasszikus ifjúsági lányregény, bentlakásos leányintézetben, szigorú szabályok közt játszódó szomorú mégis boldog történet. Háború, szerelem, misztikum, nyomozás, hagyományok, babonák… mosolyogtam, könnyeztem, elgondolkodtam egy egy mondaton, történeten. A felnőtté válás története, változás mind Vitay Georginában, mind körülötte.
A Matula világa, kertje, szobái, termei elvarázsolják az olvasót.
Szerettem volna még tovább olvasni Makó Anna sorsát.

Tori0925 P>!
Yuki Shimizu: Ze 7.

Kotoha és Konoe szegmense. Kotoha annyi aranyos gyerek volt. Viszont nem értem, hogy miért nem tanítja senki, ha olyan hatalmas ereje van. Egy kicsit zavaró. A kövi kötetben biztos kiderül az igazság.

balzamon>!
Simon R. Green: Haven csontjai

Ezt a könyvet sajnos nagyon le kell pontoznom. Pedig az eleje nem indult rosszul. De a vége. A vége.
A könyvnek az a problémája, hogy szerintem eredetileg 2 kötetesnek indult. A író próbálta emelni a tétet. Az első részben kaptunk volna egy kiemelkedő főgonoszt, aki végigviszi gonosz tervét főhőseink minden próbálkozása ellenére. A második részben meg valahogy mégis győznek hőseink. A gond ott van, hogy szerintem az első kötet végén szólt a kiadó, hogy nem lesz két kötet, és van még pár nap befejezni a könyvet. ÉS EZ NAGYON LÁTSZIK!
A főgonoszt nem sikerült igazán felvezetni, de a lezárása szánalmas, a nagy gonosz terv meg röhejes. Ennél már csak az rosszabb, ahogy hőseink ezek után győznek. Az mindennek a legalja. Ennél rosszabb lezárást nem is tudom olvastam-e már. Nagy kár érte. Ennél az is jobb lett volna, ha a hőseink veszítenek.

noni55 P>!
Lars Kepler: A bosszúálló

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Az írópárostól ez volt a második könyvem. A Lesben című könyv nekem sokkal véresebb és félelmetesebb volt, de azért nem sokban maradt el ez a történet ez sem tőle. Tizenhárom év rabság után Mikael-nek sikerül megszöknie fogvatartója elől. A srác sajnos nem tud használható információval szolgálni a nyomozóknak, mivel soha nem látta elrablóját. Fontos lenne, ha emlékezne valamire, mivel a húgát hátrahagyta. Saga feladata lesz, hogy a tizenhárom évvel korábban kényszergyógykezelésre ítélt Jurek Walter-től megtudjon valamit. Ehhez azonban neki is mint betegnek kell teljes titokban az intézetben boldogulnia. A küldetés nagyon veszélyes, mivel Jurek egy pszichopata.
Joona Linna nyomozó közben minden követ megmozgat, hogy kiderítse merre lehet a lány és ki lehet Jurek társa. Sajnos nemcsak a testvérpár tűnt el korábban, hanem több családban is több családtag, akik sose kerültek elő. A nyomozás során szörnyű, kegyetlen dolgok derülnek ki. A vége eszméletlenül izgalmasra sikerült. Saga-t nagyon megkedveltem, bátor és jól tud harcolni nő létére. A tettestársat nem sokkal a vége előtt kitaláltam. A történet végén az író sajnos nem kímélte némelyik szereplőt. Remek skandináv krimi volt.

eniko2005>!
Agatha Christie: A harmadik lány

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

A krimi nagyasszonya ismét hozza a formáját. A szokásos kettős csavar ebben a sztoriban is jelen van. Az egyiket az olvasó kapisgálja, és büszke magára (az én esetemben a feleség a parókával) A másik viszont váratlan (a férj sem az akinek mondja magát). Bár ezek a motívumok több regényében is feltűnnek (Gloriett a hullának, Halál a golfpályán)