Összes értékelés

>!
anattado P
Biblia

Biblia

Igazi letehetetlen klasszikus,
évszázadok óta olvassák,
van benne minden, ami kell,
ármány, cselszövés, gyilkosság.
Jobb világban szeretnél élni?
Ott van benne az Újszövetség.
Olvasd hát!

>!
AnitaKiara
Nicola Moriarty: Az ötödik levél

Végre befejeztem. Nem is tudom, hogyan fogalmazzam meg, ami kavarog bennem a könyv kapcsán. Elkezdtem olvasni, és untatott. Nem feltétlenül a cselekmémy, mert egyébként ez a téma akár izgalmas is lehetett volna, különben le sem veszem a könyvtárban a polcról. Inkább a szövegezete, pár oldal után muszáj voltam megnézni, mikor íródott, mert ha a 90-es években történt volna, akkor talán megbocsátom neki (nem, nem tűnt fel a 2016 :D ). Nem tudom, hogy a fordítás csúszott-e el valahol, de olyan szinten körülményes, vontatott, szájbarágós lett a regény, hogy ettől lett számomra élvezhetetlen. Mégis végigolvastam (vagy inkább végigszenvedtem magam rajta), mert kíváncsi voltam, mi sül ki belőle a végére.

>!
AeS P
Jon Klassen: I Want My Hat Back

Számomra ez volt az igazi kultkönyv a molyon, régóta halogattam, de ma végre sort kerítettem rá. Méltán ajánlották figyelmembe többen is.

>!
Zizu P
E. L. James: Grey

E. L. James: Grey A szürke ötven árnyalata Christian szerint

Erre a sorozatra ezer szó is kevés lenne. Egyszerűen magávalragadó, az egyik kedvencem.
Először ódzkodtam a filmtől is és a könyvektől is, mert az alaptéma nem áll közel hozzám, de aztán egyszer adtam neki még egy esélyt, és engem megfogott. Nagyszerű dolog, hogy Christian szemszögéből és átélhetjük az eseményeket.
Egy olyan történet ami mindenki könyvespolcán helyet kell, hogy kapjon. Mindenkinek ajánlom, hogy adjon neki egy esélyt, mert megéri.

>!
darkfenriz
Stephen King: Állattemető

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Feleségem ajánlására vettem ezt a következő King-kötetet a kezembe. Számítottam misztériumra, baljós árnyakra és velőtrázó sikolyokra, ahogy ez természetes egy horror esetében. Nem is lett másként!
Idilli, vidéki, nyugodt történetnek indul a könyv. A középkorú orvos családjával egy Maine-i erdő mellett vesz házat, a szomszédban kedves öregek, az úton kanyarognak az Orinco kamionok. Ez már azért sejtet valamit. Na de amikor Louis Creed-et és családját a kedves öreg Jud Crandall felviszi az „Álatemetőbe”, egyre inkább bizonyosak lehetünk benne, hogy nem a sárkányeregetésről, a verandán eltöltött kellemes sörözésekről és az egyetemi nyüzsgésről szól majd a könyv.
Mert megjelenik Victor Pascow, elütik Chuch-öt, a házikedvencet és Crandall kicsit továbbviszi Louis-t a farakáson túlra, ahol micmac temető húzódik és nem feltétlenül az alka hangja szűrődik be az erdőbe Prospect felől.
Sorra történnek a baljós események, a nagy titokról egyre több derül ki, az olvasó pedig neszelhet, hogy vajon hall-e cuppogós hangokat, nyikorgó lépcsőt, nem-e viselkedik furcsán egy macska, a micmac babona nem nyúlik-e túl a fantázia válaszfalán.
Dübörögnek a kamionok, csábít az ösvény. De te ne nézz a lábad elé, legyél magabiztos és evickélj át a lapokon. Mert megéri!

1 hozzászólás
>!
Zizu P
Anne L. Green: Ördögi kísértés

A kolléganőmtől kaptam kölcsön a könyvet. Már régóta szerettem volna olvasni az írónőtől, és most lehetőségem nyílt rá. Nagyon élveztem a könyvet, lebilincselő volt az első oldaltól az utolsóig. Igazi katartikus élményt kaptam, végigizgultam az egészet, és drukkoltam a főszereplőknek és persze a happy endnek :)
Megvolt az az igazi lélegzetelállós pillanat. Szuper kötet.
Biztosan nem ez volt az utolsó olvasásom Anne-től.

Hirdetés
>!
kondimaci
Müller Péter: Gondviselés

Nagyon szép ugyanakkor nehéz gondolatok tartalmaz sorsról, életről, gondviselésről.
Mindenkinek kötelező aki valaha is gondolkodott arról mi az élet értelme :)

>!
kellyolvas P
J. L. Perry: Rohadék

Nagyon jót szórakoztam rajta, főleg a regény első felén, amikor még 18 alattiak voltak. Imádtam a huza-vonát, és megértettem Carter félelmeit, a cselekedetének okait. Később már csak a tündérmese lépései következtek, ez is jó volt, de kevésbé hihető elemekkel.
Az írásmódtól kiakadtam, ez a rengeteg tőmondat darabossá teszi a szöveget, sokat lehetett volna javítani rajta. Carter káromkodását viszont elviseltem, teljesen valóságos volt, ez nem egy irodalmi értéket képviselő mű. A maga nemében viszont élvezhető, nem bántam meg, hogy elolvastam.

>!
szahaek
Fiona Barton: A gyermek

Tetszett a könyv, érdekes történet, gyorsan haladtam vele, de könnyen kitalálható volt a vége.

>!
rex501
Darren Shan: Áldozat

Darren Shan: Áldozat Sikolyok a sötétben

Kicsit furcsának érzetem ezt a keltás történetet. Kíváncsi leszek, hogy vajon majd hogyan fognak a szálak össze Grubbs történetével.
Kicsit átlagosnak mondanám a könyvet. Végig megkaptam a kellő mennyiségű démont, varázslót, titkot és vérfürdőt, spoiler.
A nagy fordulatot viszont mégiscsak a végén kaptam meg, abban a brutalitásban, amit Darren Shanban annyira megkedveltem.