Szivecskedo P értékelése


Szivecskedo P>!
Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

És egy újabb gyerekkönyv, amit a családi napközis pályafutásom alatt olvastam. A Petra nevű kislány megbetegedett, és amíg vártuk az anyukáját, olvastam neki, és mivel Bogyó és Babóca a kedvence, ezt olvastam neki. Kedves történetek, színes rajzokkal, jó alakú, kézre eső könyvben. De nyilván Petra jobban élvezte a történetet, mint én :) Én a felolvasást szerettem benne, meg hogy úgy figyelt.

Háh, újraolvastam saját gyerekkel. Egész jó történetek, szerintem a sorozatból ez egy jobban sikerült rész. Ami viszont egyre jobban zavar a B&B könyvekben, az a következetlenség/oda-nem-figyelés. Hogy a helyszín elvileg ugyanaz, a tereptárgyak (fák, bokrok, virágok, stb.) mégis változnak. Miért? Nem lenne olyan nehéz…
Meg jót mosolyogtam azon, hogy Bogyó (és Babóca, de az nem annyira vicces) szaladtak, ahogy csak a lábuk bírta. A csigafiú. Szaladt. Máskor amúgy nem akadtam még fent ezen, de hát az ismétlés kritikusabbá tesz :)
Rebus amúgy a boszorkányosat jobban szereti. Először mindig azt olvassuk, aztán a papírsárkányosat, majd ha már ott vagyunk, még egyszer a boszorkányosat.
Ja, és a papírsárkányosban az utolsó oldal nem kellene, elsőre elég érzékenyen érintette Rebust…


Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Bartos Erika: Bogyó és Babóca a levegőben

Bogyó és Babóca papírsárkányt készítenek. De jaj! Feltámad a szél, és elsodorja a kis barátokat! Vajon hogyan érnek majd földet? No és léteznek-e boszorkányok?