Galambdúc értékelése


Galambdúc>!
Alice Sebold: Komfortos mennyország

Erről nem fogok hosszan ömlengeni, szép és az élet egyik kényes kérdését feszegető történet, jól megírva. Furcsa, miért tiltották be Amerikában, gondolom a túl naturalisztikus részek miatt. A regény erőssége a karakterábrázolás és az, ahogyan a személyiségek változását képes bemutatni. Ezt hiányolom a mai, befogadható irodalmat „gyártó” amerikai írókból, nincs bennük mélység.
Ez azonban nem az állóvíz kategória, mindenki fejlődik, még talán az is, aki már nem él.
Szokatlan ötlet – profi megvalósítás, kedveljük.

8 hozzászólás

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Alice Sebold: Komfortos mennyország

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Susie tizennégy éves. Üldögél a kilátóban, a maga kis mennyországában, és visszaemlékezik a halálára. Susie-t megerőszakolta és meggyilkolta a szomszéd. Családja csak annyit tud, hogy eltűnt, és visszavárják. A rendőrség nyomoz. A szomszéd eltünteti a nyomokat. Az élet megy tovább.
A kérdés persze éppen ez: hogyan megy tovább? Hogyan birkózik meg két szülő a lánya elvesztésével? A tizenhárom éves húg a nővére hiányával? Megérti-e négyéves öccse, mit jelent az, hogy elment? És megbékél-e Susie azzal, hogy csak nézheti őket?
Csodálatos, felemelő könyv Sebold regénye, amely egy tizennégy éves kislány tiszta szemével figyeli a tragédiát és a gyógyulás folyamatát, az ő hangján kommentálja az emberek megmagyarázhatatlan viselkedését, és az ő bölcsességével veszi tudomásul, hogy csak úgy lehet itt a Földön élni, ha egy kicsit megtanulunk felejteni.
A mű az utóbbi évek talán legnagyobb amerikai bestsellere.

Hirdetés