lilla_csanyi értékelése


>!
lilla_csanyi
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Na, ez aztán érdekes volt. Nem gondoltam volna, hogy egy könyv lehet annyira szélsőséges, hogy egyik pillanatban még azt gondolom róla, hogy „Ez egy hulladék!” aztán két oldallal később már a „Whao! Ez mekkora ötlet!” életérzés uralkodik el rajtam.
Lassan haladtam vele, volt, ahol olvastatta magát, volt, ahol nyűglődtem. A vége viszont nagyot ütött. A szereplők közül Scarafone volt az egyetlen, akit végig nagyon csíptem, a többiek hol jobb, hol rosszabb színben tűntek fel.
A szerkesztése viszont tényleg pocsék. Nem egyszer kavarodtam bele, hogy most épp ki ez a karakter, mi a búbánat történik vele, és főleg, miért.
Négy csillag, de csak a vége miatt. Amúgy egy erős hármas.


Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Kicsiny kereskedőhajót kirabolni, martalócok karmai közül kimenteni egy ork gladiátort, csókkal fizetni megannyi kurtizánnak, ha más már nem akad… csupa-csupa bohém mulatság. Scarafone Chiaramonti, a tékozló nemes mestere mindennek. Talán csak felejteni próbál? Emlékei és fivérei elől menekült idáig, Új-Akvilonába, nem is sejtve, hogy hamarosan még inkább kísérti majd a múlt.

Balbun, a fegyverkovács, ennek a városnak szülötte: nem átutazó, nem is kalandor, aki továbbosonna Krán felé, vagy épp iszkolna onnan. Ő sosem látta a csillagok és a holdak ragyogását – szemében egy hét évvel ezelőtti máglyatűz visszfénye dereng még. Üllő és kalapács, ennyi kell csupán neki, hogy a Kosfejes Úr akaratából megalkothassa a szekercét, amely a Bíboros vesztét okozhatja majd.

A Márki és a Bíboros, a város két ura érthetetlen módon egy apró, jelentéktelennek tűnő egyszarvúfigurán marakodnak. Egy bábon, amely egy kicsiny kereskedőhajó rakományával érkezik… A város, a szekerce és az egyszarvú fonja össze Balbun és Scarafone sorsát, és teszi őket ellenfelekké, végleg.

Hirdetés