Csillagvirágszál értékelése


Csillagvirágszál>!
Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Másfél nap alatt olvastam ki. Ami nem azt jelenti, hogy ennyire tetszett volna. Sőőőt!! Bevallom: túl akartam lenni rajta. Méghozzá minél hamarabb. Tetszett maga az alaptörténet, meg hazudnék, ha az ellenkezőjét állítanám. Jó volt de rengeteg hasonlóság véltem felfedezni a Meyer világa és Szurovecz Kitti által alkotott világ között. Egyet emelnék ki, ami nagyon szemet szúrt:
– a pasi annyira hasonlít Edwardra, hogy az döbbenet. Ez is annyira tisztességes, hogy az már szinte arcátlan :D Ő se akar lefeküdni a lánnyal. Oké ő nem vámpír, szóval hatalmas kárt nem tudna tenni benne, viszont: ő azért nem akarja a lányt, mert nem 18 éves és azt a törvény büntetni. Igen persze, hogy ha feljelenti és erőszakkal vádolják és ezt bizonyítani is tudja.

Kérdem én: MIÉRT? Döbbenet, hogy lehet egy könyvben ennyi klisé. Ennyi nyavajgás. Ennyi borzalmasan összerakott mondat. Középszerű a könyv. Megint az a könyv hibája a részemről: Jó az alaptörténet, de a megfogalmazása néhol borzalmas és vontatottan halad a történet. Ennyi nyavajgástól meg mint említettem a falat kapartam. Nem, nem és nem. Még egyszer nem akarom a kezembe venni. Úgy érzem, nem biztos, hogy még egyszer próbálkozok az „írónővel”.

11 hozzászólás

Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

Szurovecz Kitti: Gyémántfiú

A világhírű amerikai filmstúdió egy igazi gyémántra bukkan. Úgy is bánnak vele: a széltől is óvják, védik a külvilágtól, de még a szerelemtől is. Miközben Ő, Nick Richards tündöklő csillagként ragyogja be a világot, fénye a boldogság sugaraiként verődik vissza az őt bálványozók arcáról, amerre csak jár. Közvetlen környezete is későn eszmél, hogy a hírnév, a rajongók, a boldogtalanságra ítéltetett igaz szerelem, az örökös bezártság darabokra tépik az érzékeny, fiatal színész lelkét. S vajon mi lehet egy szabadságra vágyó lélek utolsó segélykiáltása? Megtalálhatja e boldogságot, a harmóniát az életben a Gyémántfiú? A történetet, Robert Pattinson élete ihlette. Soha ne hagyd, hogy tönkretegyen a hamis csillogás!
„Ami Nickkel történik, az minden fiatal álma… és rémálma.” – (Máté Krisztina, a Tények egykori műsorvezetője, a Színház és Filmművészeti Egyetem tanára)
„A regény nagyon megérintett. Aki azt gondolja, a nyilvánosság előtt zajló életnek csak előnyei vannak, óriásit téved. Megváltozik a véleménye, ha elolvassa ezt a könyvet.” – (Geszler Dorottya, televíziós műsorvezető)
„A hirtelen jött sztárság, és az első szerelem romantikájának nagyon életszerű bemutatását olvashattam. A Gyémántfiú magával ragadó, ám komoly mondanivalót hordozó, tanulságos történet.” – (Csuha Bori, színésznő, Bella Swan szinkronhangja)

Hirdetés