chibizso értékelése


>!
chibizso
William Shakespeare: Hamlet (angol)

A Hamlet az egyik kedvenc drámám. Nem is tudom miért, csak arra emlékszem, hogy kilencedikben nagyon megérintett, ahogy Hamlet küzd az udvarban folyó igazságtalanság ellen. És végre, eljutottam oda, hogy angolul is elolvassam a drámát. Nehéz küzdelem volt, hisz ott a régies a szöveg, a szereplők szájába adott költői képek tömkelege, a sok „thee” meg „hath”, de így is megérte elolvasni. Az őrültséget tetető Hamlet a maga kis fanyar humorával, a féreg Polonius, az áldozat Ophelia, az egérfogó jelenet, a szellem eljövetele, Yorick, a „to be or not to be” és még lehetne sorolni. Hamlet valahogy így tökéletes. És Shakespeare stílusa (már amennyit a kvartóból össze tudtak szedni) csak még inkább tökéletesebbé teszi.


William Shakespeare: Hamlet (angol)

William Shakespeare: Hamlet (angol)

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„O, what a noble mind is here o'erthrown!”

Probably the most famous play in the English language, Hamlet transcends the revenge tradition and explores the nature of man.

Learning that his father has been killed by Claudius, his uncle, Hamlet's only honorable course of action is revenge. But Hamlet'S nature tends not towards action but reflection and in his incapacity to act lies the seed of his own destruction.

The text of this edition is edited by G. B. Harrison and contains notes, a glossary and an introduction.

Hirdetés