Jaime értékelése


Jaime>!
Wayne Chapman: Garmacor címere

Ez nem egy regény, hanem novellák gyűjteménye, amit a főhős köt össze, illetve az utolsó három történetet az egyik mellékszereplő munkássága kapcsolja a könyv történetéhez.
Az első novella a Holtak légiója. Nagyon régen olvastam, még amikor megjelent a Legendák és Enigmák első kötetében. Ez a történet tökéletesen alapozza meg Garmacor karakterét, és végig le is köti az embert.
Sajnos a további három Garmacor történet nem hozza ezt a színvonalat. A Miasszonyunk még elmegy, de nem érzem kiemelkedőnek, sablonosnak tartom a mellékszereplőket a Holtak légiójához képest, ráadásul újra elsüti a „végzet asszonya” kártyát, két novella alatt immár harmadszor. Az utolsó kettő kifejezetten gyenge történet, jár az agyam,de még a címük sem ugrik be. Sajnos kicsit csalódott vagyok, mert nem erre számítottam a gyerekkori emlékeim alapján.
Az utolsó három rövid történet, ami kvázi függelékként jelent meg, azonban visszaadja a reményt, mert szerintem jobban sikerültek, mint a Garmacor novellák. Talán itt hiányzott a görcsölés, hogy „kellene írni még valamit Garmacorról”, ezek inkább jöhettek szívből, mint szükségből.


Wayne Chapman: Garmacor címere

Wayne Chapman: Garmacor címere

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Rudrig Ves Garmacor, a Dúlás háborújának veteránja megkeseredve tér haza a céltalan és véres gorviki hadjáratból. Cormasa grófjának harmadszülöttje vitéz katona és hű alattvaló… az élők és holtak világának mezsgyéjét járó Vadkan azonban merőben más szemmel tekint Shadon városára, melynek forgatagában fájdalom, árulás, eretnekség és megtisztulás vár rá.

A Garmacor ciklus első epizódja a Vadkan életének egy esztendején át a hetedkori Dél titkaiba enged bepillantást, és a kontinens olyan zugaiba is elkalauzolja olvasóit, ahol ember vagy más jóakaratú fajzat még sohasem járt.

Hirdetés