vicomte P értékelése


>!
vicomte P
Mark Millar – J. Michael Straczynski – Roberto Aguirre-Sacasa: Polgárháború – A háború vége

Amilyen érdekesen indult, olyan semmitmondó és kínosan lapos lett a befejezése.
Amint Millar vette át a fő sztori-line írását átcsapott az egész hol fölöslegesen és öncélúan erőszakos coolerkedésbe, hol pedig patetikusan pózoló szájbarágásba.
A történet lezárását hozó fordulatnál meg olyan mértékben lóg ki az öntömjénező, álságos patriotizmus, hogy az már-már önmaga paródiája.
A panelek és a beállítások pózőr módon látványosak és dinamikusak, de hiába. A két oldal egymásnak feszülésének és a fogvicsorgató elszántságuk képi ábrázolása nem teszi elviselhetőbbé és hitelesebbé a történetet, sőt…
A lazán kapcsolódó Fekete Macskás epizód, eléggé érzelgős, de valójában semmitmondó és ezért fölösleges is, bár ettől még valóságos felüdülés volt Millarhoz képest. (Arról azért ne beszéljünk, hogy a felvezetés itt is nevetséges: annyira még egy bunkó tengerész sem lehet képes berúgni, hogy belekössön egy háromszáz kilós rinocérosz jelmezbe bújt pszichopatába.)
Ehhh…
Ez a képregény a lehetett volna kategória lett így.


Mark Millar – J. Michael Straczynski – Roberto Aguirre-Sacasa: Polgárháború – A háború vége

Mark Millar – J. Michael Straczynski – Roberto Aguirre-Sacasa: Polgárháború – A háború vége

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Megváltoznak az erőviszonyok: Pókember nem bír túllépni a kormányerők módszerein, ezért átáll a lázadókhoz. A Fantasztikus négyes háromfelé szakad: Fáklya és a Láthatatlan csatlakozik az ellenállókhoz, a Lény próbál semleges maradni; egyedül Reed tart ki eredeti elhatározása mellett.
Vasember csapata már szuperbűnözőket is bevet, hogy ellensúlyozzák a számbeli hátrányukat, ráadásul kémet helyeznek el a lázadók csapatában. Mindkét tábor igyekszik új tagokat vagy csapatokat maga mellé állítani, és mindkét oldalon súlyos veszteségeket könyvelnek el az összecsapások során. Pókember ellen általános hajtóvadászat indul most, hogy már mindenki tudja a kilétét. Az elmaradhatatlan, végső nagy összecsapásban pedig eldől, melyik oldal fog győzedelmeskedni, és mi lesz a másik tábor sorsa.

TE KINEK AZ OLDALÁN ÁLLSZ?

Hirdetés