ftamas értékelése


ftamas>!
Wayne Chapman: Észak lángjai

Annak idején véletlenül vettem meg ezt a könyvet. Imádtam a fantasyt és annak idején kevés volt, ráadásul olcsó is volt egy aluljáróban….
A lényeg, hogy semmit sem tudtam a MAGUS világáról és mégis élveztem, elvarázsolt és kedvencemmé vált, így mondhatni előnye az, hogy világismeret nélkül is élvezhető. Sőt ha azt nézzük, akkor világbemutató regény, mert valójában egy északi kóborlást mutat be, így megismerünk ( igaz felületesen ) észak jó részét. A rövidsége ellenére rengeteg történik benne, de a lényeg, hogy Gorduin, mint a világ James Bondja megy és rendet tesz mindenhol.
Amit sajnálok, hogy ( azt hiszem az előző részhez hasonlóan ) nincs benne térkép.

Remélem Gáspár András befejezi egyszer, mert ez a sorozat bitang jó. Nekem ez a kedvenc kötetem a sorozatból. Jobban szerettem mint a Karnevált és a többieket.


Wayne Chapman: Észak lángjai

Wayne Chapman: Észak lángjai

A Quiron-tenger mellékén hatalmas seregek gyülekeznek: a Vörös és Fekete Hadurak e korban tizennegyedszer szólítják bűverejű lobogóik alá Észak népeit. A sötét erőkkel paktáló toroni boszorkánymesterek végső leszámolásra készülnek. Doran mágusai közé áruló férkőzött, az ifjabb civilizációk bajnokait orgyilkos tor fenyegeti, a vérszín selyemzászlóknak sorra nyomuk vész. E válságos órán tűnik fel ismét a kontinens legveszedelmesebb bárdja, Tier Nan Gorduin… A ciklus első trilógiájának harmadik kötete tizedik születésnapján új köntösben, kibővült tartalommal keresi az olvasók kegyét – azokét, akik csak hírből ismerik, és azokét, akik sosem feledték a Chapman teremtette világ lidérces álmait.

Hirdetés