heysunny P értékelése


>!
heysunny P
Suzanne Collins: A kiválasztott

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

*Sikít, rohan, szalad ki a világból.*
Ne, ez nem lehet. Egyszerűen lehetetlen.
És mégis. Véget ért az Éhezők Viadala.
Nem igazán tudom, mit kéne most írnom. Körülbelül egy órája fejeztem be a könyvet, és még mindig sokkos állapotban érzem magam. A fejemben egy hang folyamatosan azt üvölti, ami az értékelésemben a második mondatnál elhangzik; 'Ez nem lehet.'
Folyamatosan arra gondolok, hogy mennyire depresszív volt az egész történet. Meg hogy mennyire nagy hatással van rám az egész. Pontosan tudtam, kik fognak meghalni, mégis zokogtam minden egyes számomra kedves karakterem halálánál – de néha, egyes fejezeteknél ok nélkül is előtörtek belőlem a könnyek. Collins nagyon ért az íráshoz, és ahhoz is, hogy taposson bele mások lelkivilágába.
A fél pont levonását csakis a vége miatt kapja. Mert nekem ez kevés. Kevés, hogy egyszer csak Katniss újra Peetával van, de tulajdonképpen semmi nem történik közöttük. Nem éreztem hitelesnek. Persze a történtek után én sem tudnék újra normálisan érezni, és élni, de akkor is.
Mindenesetre, ezt a trilógiát örökké a szívembe zártam. Örökké.

Második nekifutás (2012.03.31.): Hihetetlen, de még jobban megríkatott, mint első alkalommal. Ez a trilógia tényleg csodálatos. Nem tudom, mi lesz velem…


Suzanne Collins: A kiválasztott

Suzanne Collins: A kiválasztott

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Bár minden ellene szólt, Katniss Everdeennek kétszer is sikerült élve kikerülnie az Éhezők Viadalából. Túlélt minden megpróbáltatást, de még mindig nincs biztonságban. Mert a Kapitólium bűnbakot keres a lázadás miatt. Snow elnök pedig egyértelművé tette: a Kapitólium haragja elől senki sem menekülhet. Sem Katniss családja, sem a barátai, sem pedig a 12. Körzet lakói.
    De közeledik a végső forradalom ideje. Amikor a nép végre szembeszáll a zsarnoksággal. És ebben a forradalomban Katnissnek döntő szerepe lesz. Az ő bátorságától, kitartásától és eltökéltségétől függ Panem jövője. Mert ő a kiválasztott. De maradt-e elég ereje hozzá, hogy megvívja az utolsó, mindent eldöntő harcot?

Suzanne Collins trilógiája az utóbbi évek legnagyobb nemzetközi könyvsikere, amely hónapokon át vezette az eladási listákat a világ számos országában. 2012 márciusában pedig a mozikba kerül Az Éhezők Viadala filmváltozata, Jennifer Lawrence-szel a főszerepben.

Hirdetés