heysunny P értékelése


heysunny P>!
Suzanne Collins: A kiválasztott

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

*Sikít, rohan, szalad ki a világból.*
Ne, ez nem lehet. Egyszerűen lehetetlen.
És mégis. Véget ért az Éhezők Viadala.
Nem igazán tudom, mit kéne most írnom. Körülbelül egy órája fejeztem be a könyvet, és még mindig sokkos állapotban érzem magam. A fejemben egy hang folyamatosan azt üvölti, ami az értékelésemben a második mondatnál elhangzik; 'Ez nem lehet.'
Folyamatosan arra gondolok, hogy mennyire depresszív volt az egész történet. Meg hogy mennyire nagy hatással van rám az egész. Pontosan tudtam, kik fognak meghalni, mégis zokogtam minden egyes számomra kedves karakterem halálánál – de néha, egyes fejezeteknél ok nélkül is előtörtek belőlem a könnyek. Collins nagyon ért az íráshoz, és ahhoz is, hogy taposson bele mások lelkivilágába.
A fél pont levonását csakis a vége miatt kapja. Mert nekem ez kevés. Kevés, hogy egyszer csak Katniss újra Peetával van, de tulajdonképpen semmi nem történik közöttük. Nem éreztem hitelesnek. Persze a történtek után én sem tudnék újra normálisan érezni, és élni, de akkor is.
Mindenesetre, ezt a trilógiát örökké a szívembe zártam. Örökké.

Második nekifutás (2012.03.31.): Hihetetlen, de még jobban megríkatott, mint első alkalommal. Ez a trilógia tényleg csodálatos. Nem tudom, mi lesz velem…


Suzanne Collins: A kiválasztott

Suzanne Collins: A kiválasztott

Katniss Everdeen kétszer is túlélte Az éhezők viadalát. De még nincs biztonságban.

Közeledik a végső forradalom ideje. És ebben a forradalomban Katnissnek döntő szerepe lesz.

Élete legfontosabb szerepét kell eljátszania a végső csatában. Katniss lesz a fecsegőposzáta – a lázadás szimbóluma –, nem számít, mit kell feláldoznia érte.

Hirdetés