DaTa P értékelése


>!
DaTa P
J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

JKR., te még mindig zseniális vagy, és az a világ, amit te létrehoztál nekünk, maga a csoda. Újbóli olvasáskor is azonnal magával ragad még mindig az a különös varázs, és már csak megmosolygom régi önmagam, amikor éveken át fitymálóan néztem rád, előítéletekkel telve azt mondogattam, na én ezt biztosan soha, mert a tömeghisztéria, és mert nem szépirodalom és mert… és mert idióta voltam. Aztán látod, olvaslak én. Nem is elsőre. Még csak nem is másodjára. És az is biztos, hogy nem utoljára.

11 hozzászólás

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve

Harry remegő kézzel megfordította a küldeményt. A borítékot lezáró piros viaszpecsétet címer díszítette: oroszlán, sas, borz és kígyó vettek körül egy nagy R betűt.

Harry Potter még csak hallani sem hallott Roxfortról, amikor a Privet Drive 4-es számú ház lábtörlőjére elkezdenek sorban hullani a levelek. A zöld tintával címzett és piros pecséttel lezárt sárgás pergameneket azonban gyorsan elorozza rémes nagynénje és nagybátyja. Harry tizenegyedik születésnapját egy hatalmas, bogárszemű óriás, Rubeus Hagrid zavarja meg, és elképesztő híreket hoz: Harry Potter varázsló, és felvételt nyert a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Ezzel elkezdődik egy hihetetlen kaland!

Hirdetés