ftamas értékelése


>!
ftamas
Wayne Chapman: A Halál havában

Nem ezzel a kötettel ismertem meg Wayne Chapmant és a MAGUS világát, hanem a sorozat második kötetével, az észak lángjaival, amit a keletiben az akciós könyvek között vettem meg. Akkoriban annyira tetszett, hogy a könyvtárból rögtön kivettem a halál havábant és állandó jelleggel hosszabbítgattam, amíg meg nem jelent. ( El is olvastam, vagy 5-ször ) Most szinte 20 év elteltével, meg kell mondjam, pont ugyanannyira tetszett mint azelőtt.
A könyv nem hosszú, de egy 300 oldal alatti könyvhöz képest rendkívül jól felépített és nagyon sok mindent elmondv a világról. Az is pozitív, hogy a Gorduin ciklus eddigi minden része elég jól felépített önállóan, az előzmények nélkül is olvasható és érthető mű. Mindemellett pedig szórakoztató és élvezetes és ha 20 év alatt kedvenc maradt, akkor már az is lesz mindig.

Két dolgot sajnálok csak:
1 A nyomda ( 2012-es kiadás ), nem állt a helyzet magaslatán, ugyanis, ahhoz, hogy egy két lap eredeti pozíciójában maradjon, nem szabad kinyitni a könyvet, anélkül pedig olvasni nehéz.
2 Wayne Chapman azaz Gáspár András annyira lassan ír, hogy mellette G.R.R. Martin egy gyorsvonat. Sóval nem biztos, hogy be lesz fejezve.


Wayne Chapman: A Halál havában

Wayne Chapman: A Halál havában

A mára klasszikusnak számító regényben Tier Nan Gorduin, az ilanori bárd olyan feladatra vállalkozik, amelynek feltételeit nem ő szabta meg, s várható jutalma puszta élete.

Bár az istenekkel dacoló vándorénekes rendszerint magányosan jár, az Elátkozott Vidékre olyanok kísérik el útján – egy titokzatos mágus, egy pimasz shadoni vadmacska és egy a jámborság álcáját magára öltött pap –, akiknek hatalmát és titkait még ő sem fürkészheti ki. Csak amikor már nincs visszaút.

Hirdetés