Nita_Könyvgalaxis P értékelése


>!
Nita_Könyvgalaxis P
Mariolina Venezia: Ezer éve itt vagyok

Az első gondolat, ami olvasás közben kikristályosodott bennem, az az, hogy ennek a könyvnek zamata van. Kesernyés-bús, egy kis napsütötte édességgel vegyítve. A szereplőknek, és egész Grottelének ilyen íze van.
Életképek peregnek a szemünk előtt, 100 év története pillanatokban. Nem látjuk mindig az egészet, csak mozzanatokat, fontosakat és lényegteleneket egyaránt. Sorsok fonódnak össze, hogy aztán hirtelen mégiscsak szétváljanak az utak, és párhuzamosan fussanak tovább a végtelenbe.
A Falcone család történetének zamata még sokáig itt fog maradni a számban, a lelkemben, ebben biztos vagyok.


Mariolina Venezia: Ezer éve itt vagyok

Mariolina Venezia: Ezer éve itt vagyok

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy apró, isten háta mögötti olasz falucskában él egy gazdag és nyughatatlan természetű földesúr; Don Francesco Falcone. Szeretője, Concetta, a cselédlány számos leánygyermeket szül neki, de egyetlen fiuk születésekor csoda történik, megrepednek az olívaolajos hordók, és elfolyik belőlük a kincset érő olaj…

A Falcone család egy évszázadot felölelő, öt generáción átívelő színes történetét Gioia meséli el, aki szemtanúja volt a legendák születésének. Háborúk, gazdagság és nyomor, elásott és hiába keresett kincsek, szerelmek és szakítások, gyönyör és fájdalom, hagyomány és lázadás, és mindenekelőtt erős és bátor asszonyok, akik fantasztikus és gazdag életet éltek.

Mariolina Venezia első regénye szinte azonnal nemzetközi sikert és irodalmi elismerést hozott a fiatal írónőnek. Akár a Száz év magány, Mariolina Venezia műve is páratlanul fordulatos és mesebeli, egyben realisztikus és szívszorító családregény.

Hirdetés