mdmselle IP értékelése


>!
mdmselle IP
Agatha Christie: A frankfurti utas

Különös és szokatlan Agatha Christie-regény. Nem mondhatnám, hogy túlságosan értettem az összefüggéseket benne… vagy úgy is mondhatnók, hogy egyáltalán nem is értettem. Az eleje olyan mintha szólna is valamiről, aztán minden összekuszálódik, és a főszereplőnek a legkisebb szerepe sincs a történet végkifejlődésében. De tulajdonképpen a történet egyik fontos fordulópontjában sincs szerepe, és kicsit lüke is. Fura az egész, na.


Agatha Christie: A frankfurti utas

Agatha Christie: A frankfurti utas

Sir Stafford Nye ragyogó képességű angol diplomata, de nem tartja a merev szokásokat, és a legfontosabb pillanatokban sem tagadja meg sajátos, vesébe látó humorát.
A diplomáciai testület véleménye szerint különös, rendhagyó figura.Lehet, hogy valami módon ennek is szerepe van abban, hogy egy ködös napon, amikor Genf helyett Frankfurtban száll le a gépe, egy rejtélyes fiatal nő különös segítséget kér tőle? Nye belemegy a játékba, és ezzel megmenti a nő életét.
A sajátját azonban e perctől fogva állandó veszély fenyegeti. A diplomata hihetetlen játszma fontos szereplőjévé válik. Segítéségvel fény derül az egész világot fenyegető összeesküvésre, melynek nem kisebb célja van, mint a földgolyó minden részére kiterjedő hatalom megszerzése.
Készen áll az ideológia, megvannak az új próféták, szerveződnek az osztagok, áramlanak a fegyverek. Az összeesküvés vezetői a kábítószer-kereskedelmet is kézben tartják, így mindenütt engedelmes, drogon élő rabszolgákra is számíthatnak…
Mindezt a háttérből professzionális gyilkos irányítja…