bozs értékelése


>!
bozs
Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

Figyelem az értékelés lelki traumát tartalmaz!!
Fogalmam nem volt, hogy miről szól a könyv (miért is nem olvasok fülszöveget!?), így azt sem sejtettem, hogy ez ennyire szíven fog ütni.
Apukám 2011. július 4.-én,59 évesen, hajnalban pontosan úgy halt meg, mint Zsófika Apukája. Most már nekem is van egy Apuka előtti és utáni életem, mint Zsófikának. Szerencsémre 21 évvel tovább élvezhettem a kapcsolatunkat, mint Zsófika, de a feldolgozás semelyik életkorban nem egyszerű.
Nekem nem kell kutatnom mit mondott volna Apuka, ha tudott volna bármit is mondani élete utolsó pillanataiban, mert tudom……

40 hozzászólás

Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának

„Mit jelent az, ha egy gyerek nem stimmel? Hogy rossz?” Zsófika, a regény főszereplője nem tartozik az eminens tanulók közé, látszólag mindig bajt okoz, esetlenül csetlik-botlik a világban. Egyetlen ember volt, aki mindig megértette őt, az apja. „Élete utolsó percében is rá gondolt… miután rosszul lett, csak egyetlenegyszer szólalt meg már, azt mondta: „Mondják meg Zsófikának.” Valamit üzenni akart neki, de mit? Már nem tudta befejezni a mondatot.”
Zsófika egyedül kell hogy megkeresse, „mit csináljon, ha stimmelni akar ”. És Zsófika nemhogy kitűnőre vizsgázik emberségből, helytállásból, de ösztönös gyermeki ráérzéssél „beleszól” a felnőttek életébe…
És ami a legfontosabb, közben igazi társakra, barátokra lel a felnőttek között.

Hirdetés