sztimi53 értékelése


sztimi53>!
Jane Austen: Lady Susan

Mekkora egy szarkavaró intrikáló nőszemély ez a Lady Susan! Na de pont ettől érdekes és szerethető ez a könyv. Nagyon élveztem az egymás mellett párhuzamosan futó leveleket, amik gyakran ellentmondó információval bírtak, a cselszövést, a nyájas beszédstílust, a humort és gúnyolódást. Nincs olyan jó, mint a későbbi művek, de azért elég jó kis levélregény hozott össze Jane Austen, aztán persze minden jó, ha jó a vége. Kivéve Miss Manwaringot.
A könyvet @csartak-nak köszönhetem.
A dolog külön bája, hogy egy kivételével és az összes művét olvastam magyarul.

16 hozzászólás

Jane Austen: Lady Susan

Jane Austen: Lady Susan

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jane Austen e viszonylag ismeretlen regényének hősnője, a fiatalon megözvegyült, kacér és agyafúrt Lady Susan, látszólag kedvére játszik a férfiszívekkel. E képességére nagy szüksége van, mert nem csupán ő akar férjhez menni, de elhanyagolt, félénk és szégyenlős lányát is mielőbb a házasság révébe szeretné juttatni. Fondorlat követ tehát fondorlatot, s már-már úgy tűnik, sikerül mindenkinek port hintenie a szemébe, amikor az egyik elbolondított férfi féltékeny felesége megjelenik a színen…
Jane Austen, a Büszkeség és balítélet szerzője, pontosan és érzékletesen ábrázolja kora úri társaságát, valamint e társaság tagjainak hol nyílt, hol álszent és leplezett praktikáit. Emellett a női lélek rejtelmeibe is elsőrendű bepillantást enged. Műve máig friss és lebilincselő olvasmány.